Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας. Τελείως διαφορετικό το πρωτάθλημα

Βοσνιάδης
25 Οκτωβρίου 2017 / 17:57
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν είναι η μεγάλη σε έκταση νίκη που προκάλεσε ενδιαφέρον και ο προπονητής του ΑΟΚ ρωτήθηκε για την ομάδα

Άλλωστε ο θεσμός του κυπέλλου ναι μεν ενδιαφέρει την Κέρκυρα, αλλά το πρωτάθλημα και η παραμονή είναι και φέτος ο πρώτος στόχος της ομάδας και μάλιστα η προσπάθεια θα γίνει ώστε να μην υπάρχει αγωνία ως την τελευταία στιγμή.
Η ομάδα σε οχτώ παιχνίδια έχει πετύχει ως τώρα δυο νίκες, έχει τρεις ήττες και τρεις ισοπαλίες. Οι νίκες είναι που δίνουν τους βαθμούς και στην ερώτηση αυτή ο τεχνικός της Κέρκυρας  είπε:  
«Τις νίκες τις περιμένουμε με μεγάλη αγωνία. Πιστεύω πως τα αποτελέσματα μας αδικούν, όπως το ματς με τον Λεβαδειακό και θα έπρεπε να έχουμε παραπάνω βαθμούς. Κάναμε πολλές τελικές και χάσαμε ένα παιχνίδι μέσα από τα χέρια μας. Είναι σημαντικές οι νίκες και τις ψάχνουμε για να ξεφύγουμε από τις χαμηλότερες θέσεις».
Φέτος για πρώτη φορά το πρωτάθλημα έχει μια εντελώς νέα μορφή, τόσο στην κορυφή όσο και στο τέλος υπάρχει μεγάλος συνωστισμός και όλες οι ομάδες ε΄χουν ελπίδες να πετύχουν το στόχο τους, είτε λέγεται ευρωπαϊκή έξοδος, είτε πρωτάθλημα, είτε παραμονή. Για την εικόνα του πρωταθλήματος ανέφερε:
«Βλέπουμε ένα τελείως διαφορετικό πρωτάθλημα από τα προηγούμενα χρόνια. Παντού μπορούν να γίνουν οι ζημιές και με τις ομάδες της κορυφής. Αυτό είναι πολύ καλό για το ποδόσφαιρό μας, χωρίς να βλέπεις κάτι προκαθορισμένο και να μην βλέπεις τεράστιες αποστάσεις μεταξύ των ομάδων. Το αμφίρροπο σίγουρα φέρνει και κόσμο και υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον».
Η απουσία του Τουράμ και η μη προσαρμογή δυο παικτών που ήλθαν από τη Λατινική Αμερική (Βάρκας, Μπάουμαν)  και δεν έχουν βοηθήσει στο βαθμό που  περιμέναμε, έφερε στην ενδεκάδα τον Γ. Παμλίδη, που με τις εμφανίσεις του επιβεβαίωσε την μεγάλη ποδοσφαιρική του αξία, με τον Αλ. Βοσνιάδη να τον εμπιστεύεται πλήρως και να τον διατηρεί στη βασική ενδεκάδα, ακόμα και όταν αγωνίζεται ο Τουράμ. Για την παρουσία του Παμλίδη που είχε ελάχιστε συμμετοχές τα προηγούμενα χρόνια τόνισε:
«Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής κι ένα φιλόδοξο παιδί. Πολλές φορές μένουμε στο αποτέλεσμα και όχι στην εικόνα. Αν δείτε τι κάνει στο γήπεδο ο Παμλίδης θα καταλάβετε τι λέω. Κάνει τα πάντα σε υψηλή ταχύτητα, είναι άριστος τακτικά και δημιουργεί προβλήματα με την ταχύτητα και την τεχνική του. Ακόμα δεν έχει το εύκολο γκολ, αλλά είναι θέμα χρόνου να το βρει, καθώς είναι πάντα μέσα στις φάσεις. Αν έρθει κι αυτό, θα είναι καλό για την ομάδα, αφού θα είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, διότι όλοι γνωρίζουμε ότι οι επιθετικοί ζουν από το γκολ. Αυτό είναι το μόνο που του λείπει».
Φυσικά δε θα μπορούσε να μη ρωτηθεί για την πορεία ως τώρα της ομάδας και το στόχο της παραμονής και απάντησε ότι:
«Με μόνη εξαίρεση τον αγώνα με την Ξάνθη, που ήμασταν μέτριοι, σε όλα τα άλλα παιχνίδια είχαμε πολύ καλή παρουσία. Κάναμε πολλές τελικές και τα διεκδικήσαμε. Θα μπορούσαμε να έχουμε δύο με τρεις βαθμούς περισσότερους, αλλά κάποια παιχνίδια έμειναν στην ισοπαλία. Είμαστε σε καλή κατάσταση και αν αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες, θα σωθούμε και θα πλασαριστούμε σε μία καλή θέση. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την παραμονή μας, πιστεύουμε πολύ στην ομάδα. Το ρόστερ είναι καλό και έχει βάθος, για ομάδα τέτοιου επιπέδου. Το θετικό για εμένα είναι ότι πάντα έχω έναν ευχάριστο πονοκέφαλο».
Ρεαλιστής ο Μακεδόνας τεχνικός είπε τα πράγματα με το όνομά τους, έτσι ακριβώς όπως μέχρι τώρα είναι για την ομάδα του νησιού, που έχει μια δύσκολη αποστολή το Σάββατο στα Γιάννενα κόντρα στον ΠΑΣ. Όμως υπάρχει αισιοδοξία ότι θα φέρει κάτι καλό και από την πρωτεύουσα της Ηπείρου, αφού εκτός έδρας μόνο στην Τούμπα έχει χάσει..  
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια