Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την Κυριακή πρεμιέρα για Κ15 και Κ17 του ΑΟΚΚ

Τμήματα υποδομής ΑΟΚ
04 Οκτωβρίου 2017 / 15:28
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι υποδομές είναι τεράστιο κεφάλαιο για μια ομάδα με δυνατότητες, βασικό κομμάτι είναι οι εγκαταστάσεις και σίγουρα οι άνθρωποι που τις λειτουργούν

και έχει σχέση με προγραμματισμό, επιλογή προπονητών κλπ. Ο ΑΟΚΚ που έχει μεν δυο βοηθητικά γήπεδα (Πλάντραφο και Γαζάτικα), δεν μπορεί να καλύψει όλο το φάσμα των ομάδων, έχει κάνει μια συνεργασία για τις Ακαδημίες με τον Β. Καρπατσέλη στις εγκαταστάσεις του οποίου δουλεύουν τα μικρά παιδιά, ενώ οι μεγαλύτερες ομάδες που παίρνουν μέρος στα πρωταθλήματα υποδομής της Σούπερ Λίγκ, κατά κύριο λόγο προπονούνται στο Κανόνι.
Βέβαια στα πρωταθλήματα αυτά, υποχρεωτικά πρέπει να «κατεβάσεις» ομάδα στις κατηγορίες Κ17 και Κ20 και προαιρετικά στην Κ15. Ο ΑΟΚΚ φέτος κατεβάζει εκτός από τις υποχρεωτικές κατηγορίες και την Κ15 και έγινε μεγάλη προσπάθεια το καλοκαίρι για στελέχωση και δημιουργία μιας τέτοιας ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις 12 ΠΑΕ έχουν δηλώσει συμμετοχή στην Κ15 και στον 2ο Όμιλο που θα παίξει ο ΑΟΚ, συμμετέχουν επίσης Ξάνθη, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός.
Ο διευθυντής της Ακαδημίας επέλεξε τον Τάσο Μοναστηριώτη σαν τεχνικό της ομάδας και μετά από αρκετή αναμονή έρχεται η πρεμιέρα και για τους πιο μικρούς του ΑΟΚΚ. Αυτή ορίστηκε για την ερχόμενη Κυριακή το πρωί, με βάση την κλήρωση πρώτος αντίπαλος η αντίστοιχη ομάδα της Ξάνθης, στο παρθενικό παιγνίδι της Κ15 του ΑΟΚΚ και μάλιστα ενωρίς, με ώρα έναρξης του ματς 9:15, στο γήπεδο της ΕΠΣΚ.
Στον Β’ όμιλο, θα διεξαχθούν 4 γύροι, ήτοι 20 αγωνιστικές. Η διάρκεια των αγώνων του Πρωταθλήματος Κ15 ορίζεται σε δύο ημίχρονα διάρκειας 40 λεπτών το κάθε ένα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδοσφαιριστές έως 15 χρονών (γεννηθέντες από 01/01/2003 και έπειτα). Συνολικά, είναι υποχρεωτική η αναγραφή στη 18άδα κάθε ομάδας, σε όλους τους αγώνες για το Πρωτάθλημα Κ15, τουλάχιστον 13 ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ελληνικές εθνικές ομάδες ή έχουν την ελληνική ιθαγένεια. Η πρώτη ομάδα από κάθε όμιλο θα προκρίνεται απευθείας στον Τελικό του Πρωταθλήματος Κ15 προκειμένου να αναδειχθεί η Πρωταθλήτρια ομάδα.
Με βάση το πρόγραμμα θα γίνει και ο αγώνας της Κ17, που συμπίπτει να είναι με αντίπαλο πάλι την Ξάνθη, αυτό το ματς προγραμματίστηκε να ξεκινήσει στις 11:00. 
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια