Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα χέρια του Αιγύπτιου ο Εργοτέλης

ΠΑΤΡΙΣ
31 Ιουλίου 2017 / 10:04

ΗΡΑΚΛΕΙΟ. «Εν χορδαίς και οργάνοις» έγινε χθες η μετάβαση στην εποχή Μαγκέντ Σαμί για τον Εργοτέλη. Οι κιτρινόμαυροι γύρισαν σελίδα στην ιστορία τους περνώντας στα χέρια της οικογένειας του Αιγύπτιου επιχειρηματία που πήρε την έγκριση από την Γενική Συνέλευση της ομάδας για να προχωρήσει στην ίδρυση της ΠΑΕ.

Αν μη τι άλλο ιστορική η χθεσινή μέρα για τον κιτρινόμαυρο σύλλογο, η επαγγελματική ομάδα του οποίου αλλά και η Κ-19 περνούν στην ιδιοκτησία του Μαγκέντ Σαμί και των γιων του. Σε μια από τις πιο μαζικές Γενικές Συνελεύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια η οποία διήρκησε μόλις 45’ με την παρουσία παλιών προέδρων (Γιαννουλάκης, Φανταουτσάκης, Σουλτάτος, Δασκαλάκης) αλλά με την ηχηρή απουσία του Γιώργου Βρέντζου η μετάβαση στη νέα εποχή έγινε δια βοής.
Οι νέοι επενδυτές Μαγκέντ και Ναντίμ Σαμί μαζί με τον Έλληνα εκπρόσωπό τους Γιώργο Τουντζάρη, ανέλυσαν το πλάνο που έχουν για το σύλλογο, και πήραν την έγκρισή της Γ.Σ για να περάσει ο Εργοτέλης στα χέρια τους.
Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Στειακάκης που ήταν ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής που είχε τις επαφές με τους επενδυτές, ενημέρωσε τη Συνέλευση για τα όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες. «Θέλαμε να διερευνήσουμε τις προθέσεις και τους σκοπούς που έχουν για τον Εργοτέλη. Οι απαντήσεις τους και τα όσα μας είπαν μας έχουν καλύψει, όμως την απάντηση θα τη δώσουμε όλοι μαζί. Έχουμε το μυαλό και την καρδιά να αποφασίσουμε, αφού τους ακούσουμε, αυτό που θα είναι το καλύτερο για το σύλλογο μας». Ο κ. Στειακάκης επίσης εξήρε την παρουσία και προσφορά του Γιώργου Βρέντζου, ενώ το ίδιο έκανε και ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Σουλτάτος. Ο Ναντίμ Σαμί, που θα είναι και ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ είπε αρχικά: «Θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο την ομάδα και να μπορέσουμε να έχουμε τις επιτυχίες που είχε και παλαιότερα» και έκλεισε τη σύντομη τοποθέτησή του, λέγοντας στα ελληνικά: «Ζήτω ο Εργοτέλης». Ακολούθως ο Μαγκέτ Σαμί ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας «Wadidegla» και δραστηριοποιείται στο real estate, στην κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων και στις τηλεπικοινωνίες ενώ είναι και μεγαλομέτοχος στην Wadi Degla (Α’ Εθνική Αιγύπτου) και την Λίρς (Β’ Βελγιου) αφού ευχαρίστησε για την υποδοχή τόνισε: «Έχω μάθει αρκετά πράγματα για τον Εργοτέλη και για όσους τον έχουν βοηθήσει τα τελευταία χρόνια, όπως είναι ο Γιώργος Σουλτάτος, τις επιτυχίες του οποίου θέλω να έχω και εγώ. Κάθε επιτυχία όμως για να έρθει χρειάζεται σκληρή δουλειά και αυτό είναι που θα κάνουμε. Όλες οι ομάδες που έχω είναι κιτρινόμαυρες, όπως συμβαίνει και με τον Εργοτέλη. Φαίνεται πως έχω… κιτρινόμαυρη καρδιά»
Αναφερόμενος στον στόχο που έχει με τον Εργοτέλη, ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας ανέφερε: « Θέλουμε από την ομάδα είναι να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να ικανοποιεί τον κόσμο της. Παράλληλα να μπορούν να εξελίσσονται μέσα από αυτοί οι ποδοσφαιριστές της και να μπορούν στη συνέχεια να κάνουν μεγάλη καριέρα. Όταν θα έχουμε πολλούς ταλαντούχους παίκτες θα μπορούμε και να τους πουλάμε, όπως έχουμε κάνει ήδη και στο Βέλγιο και στην Αίγυπτο.
Δεν θα είναι όμως αυτός ο μοναδικός μας στόχος για τον Εργοτέλη. Θα έχουμε μια ομάδα, που θα παίζει για να νικά σε κάθε παιχνίδι και όταν νικάς κάθε αγώνα, έρχονται και οι διακρίσεις ». Από την τοποθέτηση του πάντως έλειψε η αναφορά στο οικονομικό πλάνο της νέας διοίκησης, ούτε και ρωτήθηκε από την Γ.Σ.
Ο Γιώργος Τουντζάρης, που είναι σύμβουλος επιχειρήσεων του ομίλου του κ. Σαμί, αναφερόμενος στους νέους ιδιοκτήτες είπε: «Είμαι σίγουρος για τον κ. Σαμί, καθώς τον γνωρίζω αρκετά καλά και ξέρω πως είναι ένας άνθρωπος που έχει όραμα. 
Ήθελε να ασχοληθεί με τον ελληνικό ποδόσφαιρο και του αρέσουν οι προκλήσεις. Να ξεκινά και να αναλαμβάνει ομάδες από το μηδέν.
Όταν προέκυψε το ενδιαφέρον για τον Εργοτέλη, είδε πως είναι μια ομάδα που παίζει σε ένα μεγάλο γήπεδο όπως είναι το Παγκρήτιο και πιστεύει πως μέσα σε αυτό μπορεί να αναπτυχθεί και να φτάσει και πάλι στη Σούπερ Λίγκα και το νησί πρέπει να έχει ομάδα στη μεγάλη κατηγορία και ελπίζουμε να είμαστε και πάλι εμείς. Είναι ένας άνθρωπος που όταν φεύγει από κάπου δεν αφήνει καμένη γη».
Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή η οποία θα τρέξει τις εξελίξεις αποτελείται από τους Μαγκέτ και Ναντίμ Σαμί, τον Έλληνα εκπρόσωπο τους Γιώργο Τουντζάρη, και τους κ.κ. Στειακάκη και Μπροκαλάκη. Ξεκαθαρίστηκε πως κάποιοι από τους παίκτες που είχε η ομάδα πέρσι θα παραμείνουν και εφέτος, θα αξιολογηθούν και θα προωθηθούν νέοι παίκτες, ενώ θα παραμείνουν στις θέσεις που είχαν οι Σταύρος Λαμπράκης και Γιάννης Ράλλης.