Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεχίζουν Ντάικος και Βλάχος σε Αστέρα Σπαρτύλα και Αυγερινό

ΕΠΣΚ
13 Ιουνίου 2017 / 18:20
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όταν ένας προπονητής πετυχαίνει τους στόχους της ομάδας δεν είναι εύκολο να τον αλλάξεις και όταν μάλιστα είναι αγαπητός και «δουλευταράς» με μεράκι

όπως ο Σπύρος Ντάικος και ο Σπύρος Βλάχος, τότε θα ήταν ότι χειρότερο να πας την επόμενη αγωνιστική σεζόν με άλλα τεχνικό.
Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι άνθρωποι του Αστέρα Σπαρτύλα που επέκτειναν τη συνεργασία τους  με τον Σπύρο Ντάικο, μια μεγάλη μορφή του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου και μέσα στους κορυφαίους τερματοφύλακες που έχει αναδείξει το Κερκυραϊκό ποδόσφαιρο. Ο Ντάικος που μια σεζόν πριν είχε ανεβάσει τον Αστέρα Σπαρτύλα από την Β΄ στην Α κατηγορία, κατάφερε με ελάχιστες προσθήκες παικτών να κρατήσει εύκολα την ομάδα και στην Α΄, αυτό εκτιμήθηκε και πλέον δόθηκαν χέρια για συνέχιση και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.  Μια δίκαιη εξέλιξη για τον πολύ καλό τεχνικό, που παράλληλα ανέλαβε και σαν προπονητής τερματοφυλάκων στην Σχολή ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Πειραιώς που θα εδρεύει στην Αχαράβη και ανέλαβε ο Θιναλιακός.
Από την άλλη, ο Σπύρος Βλάχος βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο τη σεζόν που τέλειωσε πρόσφατα, αφού η αφαίρεση δέκα βαθμών από τον Αυγερινό Βαλανειού τον έβγαζε εκτός προγράμματος και στόχων, αλλά το πάλεψε και μπόρεσε έστω και μέσω μπαράζ να ανεβάσει την ομάδα στην Α΄ κατηγορία, όντως σπουδαία επιτυχία, ενώ παράλληλα για την ομάδα του ακούστηκαν τα καλύτερα σχόλια για τον τρόπο παιγνιδιού και την ποιότητα. Έτσι η παραμονή του στην ομάδα «της καρδιάς» του, ή του χωριού του αν θέλετε δεν ήταν δύσκολη απόφαση για το Δ.Σ. ούτε και για τον ίδιο που συνεχίζει. Βέβαια τη Δευτέρα 12/6 μπήκε στο χειρουργείο για μια επέμβαση που του έκανε ο πρόεδρος του Ολύμπου κ. Σπ. Καρδακάρης και αναμένεται σύντομα να βγει και να συνεχίσει να προσφέρει στην ομάδα που εκτός από τεχνικός αγωνίζεται και σαν ποδοσφαιριστής παρ΄ ότι βρίσκεται στο 38ο έτος της ηλικίας του. 
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια