Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκπαιδευτικοί από Ιταλία ήρθαν στο 1ο Γενικό Λύκειο για Erasmus+ «Job Shadowing» (photos)

ERASMUS+
25 Απριλίου 2024 / 14:12
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Οι καθηγήτριες από το Istituto di Istruzione Superiore "G. Govone" μελέτησαν την οργάνωση και διοίκηση του σχολείου και είδαν από κοντά την εφαρμογή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των διδακτικών μεθόδων που εφαρμόζονται

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το 1ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας επισκέφτηκαν τρεις καθηγήτριες από την πόλη Άλμπα της Ιταλίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus. 

Στο σχέδιο κινητικότητας για το προσωπικό όλων των βαθμίδων της σχολικής εκπαίδευσης, η Ευρωπαϊκή δράση Job Shadowing (Erasmus+) παρέχει την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς να περάσουν μια περίοδο στο εξωτερικό σε ένα σχολείο εταίρο. Οι καθηγήτριες από το Istituto di Istruzione Superiore "G. Govone" μελέτησαν την οργάνωση και διοίκηση του σχολείου και είδαν από κοντά την εφαρμογή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των διδακτικών μεθόδων που εφαρμόζονται. Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας, πραγματοποιήθηκε:

● Παρουσίαση του 1ου Γενικού Λυκείου και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του, παρουσίαση του εξοπλισμού των εργαστηρίων και των μαθητικών έργων. 

● Γόνιμος διάλογος με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Συζητήσεις για τις δυνατότητες των προγραμμάτων eTwinning και Erasmus και διερεύνηση μελλοντικής συνεργασίας των δύο σχολείων.

●Παρακολούθηση υποδειγματικών διδασκαλιών που οργανώθηκαν από τους καθηγητές του 1ου Γενικού Λυκείου Κέρκυρας στα μαθήματα των Αγγλικών [Βέρα Κονιδάρη] Λατινικών [ Κωνσταντίνος Μπέης] και Αρχαίων Ελληνικών [Ευαγγελία Σμπήτα, Άντζελα Γεωργοτά].

Από την αλληλεπίδραση συνολικά προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα που αφορούν στις διαφορές και τις ομοιότητες των δύο εκπαιδευτικών συστημάτων τόσο σε θέματα διδακτικών αντικειμένων, όσο και σε οργανωτικά ζητήματα της εκπαιδευτικής και σχολικής ζωής. Οι θετικές εντυπώσεις των Ιταλίδων καθηγητριών για το σχολείο έθεσαν τις βάσεις για μία μελλοντική συνεργασία στο πλαίσιο ενδεχόμενης αδελφοποίησης των δύο σχολείων.

Στόχος τής ΕΕ είναι να συντελέσει στη δημιουργία μιας μεγάλης πανευρωπαϊκής εκπαιδευτικής οικογένειας και να θέσει τα θεμέλια για μακροπρόθεσμη συνεργασία μεταξύ των σχολείων που υλοποιούν μαθητικές ανταλλαγές, ενδιαφέρονται για καλές πρακτικές, που μπορούν να μάθουν και να εφαρμόσουν, και που καλλιεργούν δεσμούς φιλίας μεταξύ των καθηγητών και των μαθητών τους, με στόχο την πρόοδο και την ειρηνική συμβίωση.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Άντζελα Γεωργοτά, ΠΕ02 Φιλόλογος.

ΦΩΤΟ@1ο ΓΕΛ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.