Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Τη Συναγωγή επισκέφθηκαν το Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ
10 Φεβρουαρίου 2024 / 14:20
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η κ. Νίνα Βιτάλ, μέλος της εβραϊκής κοινότητας της Κέρκυρας, ενημέρωσε τους μαθητές των δύο σχολείων σχετικά με την μακραίωνη παρουσία των Εβραίων στην Κέρκυρα και τον αφανισμό τους στα κρεματόρια του Άουσβιτς τον Ιούνιο του 1944

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο Κέρκυρας επισκέφθηκαν τη Συναγωγή την Πέμπτη 08/02 τιμώντας την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Εκεί οι μαθητές των δύο σχολείων ενημερώθηκαν από την Νίνα Βιτάλ, μέλος της εβραϊκής κοινότητας, σχετικά με την μακραίωνη παρουσία των Εβραίων στην Κέρκυρα και τον αφανισμό τους στα κρεματόρια του Άουσβιτς τον Ιούνιο του 1944. Σχετικά με την επίσκεψη, το Εσπερινό Γυμνάσιο Κέρκυρας δημοσιοποίησε στη σελίδα του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την Πέμπτη 8-2-2024 το Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο, τιμώντας την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, πραγματοποίησαν σύντομη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Συναγωγή.

Η κ. Νίνα Βιτάλ, μέλος της εβραϊκής κοινότητας της Κέρκυρας, ενημέρωσε τους μαθητές των δύο σχολείων σχετικά με την μακραίωνη παρουσία των Εβραίων στην Κέρκυρα και τον αφανισμό τους στα κρεματόρια του Άουσβιτς τον Ιούνιο του 1944. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι μαθητές παρακολούθησαν την διανθισμένη με προσωπικές αναμνήσεις και βιώματα παρουσίασή της και προβληματίστηκαν σχετικά με τις συνέπειες του φανατισμού και του μίσους στην ιστορία των λαών.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μια μικρή αναφορά στη διακόσμηση του χώρου της Συναγωγής και στις μεγαλύτερες γιορτές και τελετές της εβραϊκής θρησκείας.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Βιτάλ για τον χρόνο που μας διέθεσε και τις πληροφορίες που μοιράστηκε μαζί μας».

ΦΩΤΟ@ FB ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.