Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εσπερινού Γυμνασίου και Λυκείου (photos)

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
02 Φεβρουαρίου 2024 / 14:12

Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση του Εσπερινού Γυμνάσιου στην Κέρκυρα (από το σχολικό έτος 1983 – 84) και η κοπή πίτας είχε επετειακό χαρακτήρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 το Εσπερινό Γυμνάσιο και το Εσπερινό Λύκειο έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους σε μια πολύ συγκινητική εκδήλωση. Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση του Εσπερινού Γυμνάσιου στην Κέρκυρα (από το σχολικό έτος 1983 – 84) και η κοπή πίτας είχε επετειακό χαρακτήρα. Παρευρέθηκαν εκπαιδευτικοί και μαθητές που πέρασαν από τις αίθουσες του Εσπερινού Γυμνασίου και του Εσπερινού Λυκείου στη διάρκεια αυτών των 40 χρόνων λειτουργίας και προσφοράς στην εκπαίδευση.

 

Πολύ ζεστά τα λόγια που ακούστηκαν από ανθρώπους που βρέθηκαν μετά από χρόνια και που σήμερα είναι επαγγελματίες ή συνταξιούχοι. Πολλά και έντονα τα συναισθήματα που βγήκαν στην επιφάνεια, όπως πολλές και οι αναμνήσεις από τα παλιά σχολικά χρόνια που είχαν να διηγηθούν.

Εργαζόμενοι τότε μαθητές που στον καθημερινό τους αγώνα έβαλαν στόχο να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους για να προοδεύσουν πνευματικά, επαγγελματικά, κοινωνικά. Σε αίθουσες όπου οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ώριμοι μαθητές νουθετούσαν αλλά και μάθαιναν από τους πιο μικρούς και πιο ζωηρούς συμμαθητές τους.

Εκπαιδευτικοί που αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες των εσπερινών σχολείων αγκάλιασαν τους μαθητές τους με ευαισθησία, προσαρμόστηκαν στις ανάγκες τους αλλά και έμαθαν πολλά από αυτούς. Αγάπησαν το σχολείο και προσέφεραν τον καλύτερο εαυτό τους σε αυτό. Αναπόφευκτα ο νους πήγε και στους συναδέλφους που δεν είναι πια κοντά μας αλλά με το έργο τους στήριξαν την λειτουργία των σχολείων.

Ευχηθήκαμε όλοι το σχολείο να συνεχίσει να προσφέρει όπως έκανε σε όλη την ιστορία των 40 χρόνων του. Καλή χρονιά με υγεία και προκοπή για όλους.

 

ΦΩΤΟ@FB ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ