Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Ροταριανός Όμιλος «Κέρκυρα- Καποδίστριας»

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ
11 Ιανουαρίου 2024 / 11:24

Παρουσία του δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας Στ. Πουλημένου

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΚΕΡΚΥΡΑ- ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ). Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στον φιλόξενο χώρο της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας, έκοψε τη Βασιλόπιτά του ο Ροταριανός Όμιλος «Κέρκυρα – Καποδίστριας» με τη συμμετοχή δεκάδων μελών και φίλων, παρουσία του Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Στέφανου Πουλημένου ο οποίος ήταν και ο επίσημος ομιλητής της βραδιάς.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Γιάννης Κοντός καλωσόρισε με θερμά λόγια τον κ. Δήμαρχο ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε για την πρόσκληση και την ευκαιρία να μεταφέρει στο εκλεκτό ακροατήριο τις σκέψεις του για τον τρόπο με τον οποίο η Κέρκυρα οφείλει να κινηθεί στο διάστημα των επόμενων χρόνων προκειμένου να ξεπεράσει τα χρονίζοντα σημαντικά προβλήματα που την ταλαιπωρούν και επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών.

Με καθαρό λόγο και χωρίς υπεκφυγές ο κ. Δήμαρχος έθεσε τον δάκτυλο «επί τον τύπον των ήλων» ιεραρχώντας τα προβλήματα, με κυρίαρχο εκείνο της διαχείρισης των απορριμμάτων που «αδειάζει το ταμείο του Δήμου» προκαλώντας αλυσιδωτές παρενέργειες σε όλες τις λοιπές υποχρεώσεις και σχεδιασμούς, στα οποία αναφέρθηκε συνοπτικά. Ο κ. Πουλημένος εξήγησε τις επιδιωκόμενες λύσεις, αναφέρθηκε στην ανάγκη αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των πολιτών στις υπηρεσίες του Δήμου και ζήτησε τη συμμετοχή των πολιτών στην μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.

 

Ακολούθησε μακρά συζήτηση με τους παρευρισκόμενους οι οποίοι έθεσαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, δίνοντας στον Δήμαρχο την ευκαιρία να απαντήσει για μια σειρά θεμάτων όπως η προοπτική να αποκτήσουμε κάποτε πόσιμο νερό στις βρύσες μας, οι υποδομές πολιτισμού και σχολικών μονάδων, η προώθηση του πολεοδομικού σχεδιασμού που θα δώσει διέξοδο σε ζητήματα έλλειψης στέγης και δημόσιων χώρων, η ρύθμιση του κυκλοφοριακού, η διαχείριση του πλήθους των τουριστών και το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας της Κέρκυρας.

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία και συζήτηση και τον κάλεσε να κόψουν από κοινού τη Βασιλόπιτα, ευχόμενοι σε όλους Καλή Χρονιά, με Υγεία και Προκοπή!!

ΦΩΤΟ@ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ "ΚΕΡΚΥΡΑ- ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"