Κυριακή 05.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας για τον θάνατο του Μεγάλου Ευεργέτη της Σπύρου Φλαμπουριάρη

Σπύρος Φλαμπουριάρης
05 Δεκεμβρίου 2023 / 15:34

«Ο Κερκυραίος Σπύρος Λ. Φλαμπουριάρης ευεργέτησε την Αναγνωστική Εταιρία κατά τρόπο εξαιρετικά γενναιόδωρο και εμβληματικό, προνοώντας μάλιστα για την περαιτέρω ανάπτυξή της σε βάθος χρόνου»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ψήφισμα της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας για την εκδημία του Μεγάλου Ευεργέτη και Επίτιμου Προέδρου της Σπύρου Λ. Φλαμπουριάρη:

Η Διοικητική Επιτροπή της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας συγκλήθηκε εκτάκτως, σήμερα, 05 Δεκεμβρίου 2023 και αφού ενημερώθηκε από τον Πρόεδρό της για την εκδημία του Μεγάλου Ευεργέτη και Επίτιμου Προέδρου της Σπύρου Λ. Φλαμπουριάρη εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη της και εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

«Ο Κερκυραίος Σπύρος Λ. Φλαμπουριάρης ευεργέτησε την Αναγνωστική Εταιρία κατά τρόπο εξαιρετικά γενναιόδωρο και εμβληματικό, προνοώντας μάλιστα για την περαιτέρω ανάπτυξή της σε βάθος χρόνου.

Υπήρξε ένας κοσμοπολίτης με πολυσχιδή δραστηριότητα, πολιτιστικά ενδιαφέροντα και διάθεση προσφοράς. Μέσω των ευεργεσιών του αλλά και του υπό σύσταση Ιδρύματος «Αιμιλίας και Σπύρου Φλαμπουριάρη», το οποίο έχει ως κύριο σκοπό την υποστήριξη και προβολή του πολιτιστικού πλούτου της Κέρκυρας, ο Σπύρος Λ. Φλαμπουριάρης καταλείπει ισχυρό και διαρκές το αποτύπωμά του στον τόπο μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Δ.Ε. αποφάσισε ομόφωνα:

1. να εκφράσει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος,

2. να κηρυχθεί από σήμερα τριήμερο πένθος, κατά το ίδιο διάστημα να αργήσουν τα γραφεία της Εταιρίας, να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία της και να ανασταλεί κάθε εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί στους χώρους της,

3. να παραστεί ο πρόεδρος της Δ.Ε. στην εξόδιο ακολουθία του, στο Λονδίνο, και να καταθέσει στεφάνι στη σωρό του,

4. να δημοσιευθεί το παρόν στον Τύπο».

Κέρκυρα, 05 Δεκεμβρίου 2023

Για τη Δ.Ε.

Ο Πρόεδρος, Θανάσης Μακρής     

Ο Γραμματέας, Κώστας Καρδάμης