Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πλύθηκαν πεζοδρόμια και κοινόχρηστοι χώροι στην πόλη

Πλύσιμο πεζοδρομίων
30 Ιουνίου 2023 / 12:02

Μερόπη Υδραίου: «Οι επιχειρήσεις καθαριότητας στην πόλη μας αλλά και στις Δημοτικές μας Ενότητες, αποτελούν πλέον μέρος του τακτικού προγραμματισμού του Δήμου μας».

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Σε πλύση πεζοδρομίων, κοινόχρηστων χώρων και κεντρικών δρόμων της πόλης προχώρησαν τη νύχτα, για μια ακόμη φορά, συνεργεία της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Η πλατεία Σαρόκο, τα πεζοδρόμια στην Ευγενίου Βουλγάρεως  μέχρι την Πλατεία και οι δρόμοι, έλαμψαν από καθαριότητα.

Ο καθαρισμός της πόλης που περιλαμβάνει το πλύσιμο δρόμων, τον καθαρισμό των πεζοδρομίων με βούρτσες και πιεστικά μηχανήματα και τον γενικότερο ευπρεπισμό του δημόσιου χώρου, έχει προγραμματιστεί πλέον σε τακτική βάση και ακολουθείται από τον Δήμο στο πλαίσιο της διαφορετικής διαχείρισης της καθαριότητας τα τελευταία χρόνια.  

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου έχει προχωρήσει στην τοποθέτηση φυσικών εχθρών (πασχαλίτσες), για την αντιμετώπιση της μελίγκρας, που κάθε χρόνο τέτοια εποχή, δημιουργεί μια πολύ άσχημη εικόνα στα πεζοδρόμια και τους δρόμους της πόλης.

«Οι επιχειρήσεις καθαριότητας στην πόλη μας αλλά και στις Δημοτικές μας Ενότητες, αποτελούν πλέον μέρος του τακτικού προγραμματισμού του Δήμου μας. Γι’ αυτό  κάνουμε έκκληση  στις επιχειρήσεις  να κρατούν  καθαρό  και ευπρεπή  το χώρο  που χρησιμοποιούν  και να βγάζουν  τα απορρίμματα  τους μετά την αποκομιδή και τις  πλύσεις! Η διαδικασία αυτή αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της αλλαγής η οποία έχει επέλθει στη λειτουργία των υπηρεσιών μας. Αποτελεί επίσης ένα ακόμη βήμα στην πορεία μας για μια πόλη καθαρή από τον μεγαλύτερο δρόμο ως το πιο μικρό πεζοδρόμιο», ανέφερε η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου.