Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φοιτητικός Σύλλογος ΤΞΓΜΔ: Αποτροπιασμός και οργή για το πολύνεκρο ναυάγιο

Φοιτητικός Σύλλογος
15 Ιουνίου 2023 / 11:46

«Οι μετανάστες/πρόσφυγες είναι αδέρφια μας και δεν ανεχόμαστε να δολοφονούνται στο βωμό του κέρδους και του κρατοκεντρισμού!»

ΚΕΡΚΥΡΑ (Φοιτητικός Σύλλογος ΤΞΓΜΔ). Άλλη μια πολύνεκρη τραγωδία με θύματα δεκάδες συνανθρώπους μας έλαβε χώρα σήμερα, ξημερώματα Τετάρτης 14 Ιουνίου 2023. Το αλιευτικό πλοίο που ήταν υπερφορτωμένο με μετανάστες  ξεκίνησε από τη Λιβύη και κατευθυνόταν προς την Ιταλία, όμως η εξέλιξη του ταξιδιού έμελλε να είναι μοιραία για τουλάχιστον 80 από τους 700 επιβαίνοντες, όταν το σκάφος ανετράπη στα ανοιχτά της Πύλου, μεγαλώνοντας τη μαύρη λίστα των ψυχών που χάνονται στα νερά της Μεσογείου σε αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης.

Ο αριθμός των νεκρών που αυξάνεται ώρα με την ώρα και τα στιγμιότυπα που δείχνουν τους ανθρώπους στοιβαγμένους στο κατάστρωμα του πλοίου προκαλούν τον αποτροπιασμό και την οργή μας. 

Δεν ήταν η μηχανική βλάβη που στέρησε τη ζωή από αυτούς τους ανθρώπους. Ήταν τα παράνομα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών και προπάντων οι αυτουργοί των ιμπεριαλιστικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή που ξερίζωσαν χιλιάδες αθώους από την πατρίδα τους και τους οδήγησαν σε ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή με τελικό προορισμό έναν υγρό τάφο. 

Ως σύλλογος του ΤΞΓΜΔ Ιονίου Πανεπιστημίου, ως μέλη μιας διαρκώς μαχόμενης κοινωνικής τάξης και  ως σκεπτόμενοι άνθρωποι με ενσυναίσθηση και ιδανικά εκφράζουμε τη θλίψη μας για αυτό και κάθε όμοιο γεγονός και καταδικάζουμε κάθε έναν που ευθύνεται για τα δυστυχήματα ενόψει του μεταναστευτικού προβλήματος. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους διασωθέντες και καλούμε την τοπική μας κοινότητα να τους συμπαρασταθεί με όποιο τρόπο μπορεί. Οι μετανάστες/πρόσφυγες είναι αδέρφια μας και δεν ανεχόμαστε να δολοφονούνται στο βωμό του κέρδους και του κρατοκεντρισμού! 

Φοιτητικός Σύλλογος ΤΞΓΜΔ Ιονίου Πανεπιστημίου