Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ρεσιτάλ κλασικού τραγουδιού στην Αναγνωστική Εταιρεία

Ρεσιτάλ
31 Οκτωβρίου 2016 / 13:19

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ρεσιτάλ κλασικού τραγουδιού, με έργα Κερκυραίων και Ευρωπαίων συνθετών,του διεθνούς φήμης βαθύφωνου σολίστ Χριστόφορου Σταμπόγλη θα δοθεί

στην  αίθουσα   εκδηλώσεων  της Εταιρίας  στις 04 Νοεμβρίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:00.
Στο πιάνο συνοδεύει ο συνεργάτης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σολίστ
Ιωάννης Τσανακαλιώτης.

 
 
Σύντομο βιογραφικό σημείωμα συντελεστών
Χριστόφορος Σταμπόγλης
Ο βαθύφωνος Χριστόφορος Σταμπόγλης γεννήθηκε στην Αθήνα, κατάγεται όμως από την Λευκάδα. Έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου (Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, Βασιλική Όπερα του Λονδίνου Κόβεντ Γκάρντεν, Τεάτρο Ρεάλ της Μαδρίτης, Grand Théâtre de Genéve, Glyndebourne Opera Fesival κλπ). Στη μουσική και τεχνική του διαμόρφωση έπαιξαν σημαντικό ρόλο οι “Υποτροφίες Μαρία Κάλλας” που τον στήριξαν στις σπουδές του και οι αείμνηστοι Χρ. Λαμπράκης και Κώστας Πασχάλης και τέλος ο μεγάλος Έλληνας βαθύφωνος Δ. Καβράκος με τον οποίο μελετά έως σήμερα. Ο Χριστόφορος Σταμπόγλης θεωρεί πάντοτε τον εαυτό του καλλιτεχνικό θρέμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής όπου έκανε τα πρώτα σημαντικά του βήματα και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών όπου είχε την τύχη να συνεργαστεί με μεγάλους σκηνοθέτες και διευθυντές ορχήστρας. Έχει επίσης δώσει πολλά προσωπικά ρεσιτάλ καθώς και συναυλίες θρησκευτικής μουσικής. Το ρεπερτόριό του ξεπερνά τα 90 έργα και έχει ηχογραφήσει για την EMI Classics, Bongiovanni, Rossini Opera Festival καθώς και την LYRA.  Είναι η τρίτη φορά που - με ξεχωριστή χαρά - εμφανίζεται στην Αναγνωστική Εταιρεία Κερκύρας.
 
Ιωάννης Τσανακαλιώτης

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο με υποτροφία στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με καθηγήτρια την διεθνούς φήμης πιανίστα Ρίτα Βούρτση. Στις διπλωματικές του εξετάσεις τιμήθηκε με βαθμό άριστα παμψηφεί α΄ βραβείο και αριστείο εξαιρετικής επίδοσης. Για τις επιδόσεις του τιμήθηκε επίσης με χρηματικό βραβείο στη μνήμη του μαέστρου Μιχάλη Βούρτση. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια πιάνου με διακεκριμένους καθηγητές και σολίστ όπως Ζ. Μουνιέ, Ντούο Γκάνεφ, Ν. Πετρόφ, Π. Μπ. Σκόντα, Μπ. Ρινγκάισσεν κ.α. Μεγάλο μέρος της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας καταλαμβάνει η μουσική δωματίου. Πραγματοποιεί εμφανίσεις σαν μέλος του τρίο OPUS I και ρεσιτάλ με διάφορους συνδιασμούς και ειδικότερα με γνωστούς λυρικούς καλλιτέχνες. Ανάλογα ρεσιτάλ έχει πραγματοποιήσει σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει παρουσιάσει πολλά ελληνικά έργα σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση. Μεταξύ άλλων έχει παρουσιάσει έργα των Σκαλκώτα, Δραγατάκη, Θεοδωράκη, Ευαγγελάτου, Κωνσταντινίδη, Μηνά, Κουνάδη, Ιωαννίδη, Καψωμένου, Μουζακίτη, Χαρίδη. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την ΚΟΑ. Είναι καθηγητής πιάνου στο ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες καθώς και μουσικός προπαιδευτής τμημάτων μονωδίας και μελοδραματικής στο ωδείο Ατενέουμ.