Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Yoga Nidra στην Κέρκυρα

Garage Performing Arts Center
04 Οκτωβρίου 2016 / 10:56

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα πρόγραμμα Yoga Nidra θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου

από τις 20:00 μέχρι τις 21:30, στο Garage Performing Arts Center στην Εθνική Πέλεκα – Κουλίνας 21
Η Γιόγκα νίντρα, προέρχεται από την αρχαία ταντρική πρακτική, και είναι μια διαδικασία στην οποία μαθαίνει ο εγκέφαλος να χαλαρώνει συνειδητά. Είναι μια συστηματική μέθοδος η οποία προκαλεί σωματική, νοητική και συναισθηματική χαλάρωση αποκτώντας πρόσβαση στο υποσυνείδητο προσπερνώντας την λογική διαδικασία του μυαλού. Γιόγκα σημαίνει ένωση, ή ενωμένη συνειδητότητα, και νίντρα σημαίνει ύπνος. Κατά την διάρκεια της πρακτικής φαίνεται σαν κάποιος να βρίσκεται σε κατάσταση ύπνου αλλά το συνειδητό λειτουργεί σε βαθύτερα επίπεδα επίγνωσης. Βρίσκεται δηλαδή σε ψυχικό ύπνο ή βαθιά χαλάρωση με εσωτερική επίγνωση. Στη νίντρα το στάδιο της χαλάρωσης συμβαίνει με εσωστρεφισμό, απομακρύνοντας εξωτερικά ερεθίσματα. Εάν το συνειδητό καταφέρει και αποκοπεί από τα εξωτερικά ερεθίσματα και από τον ύπνο, αποκτά διαφορετική δυναμική. Στο μεταίχμιο ύπνου και ξύπνιου, η επαφή με το υποσυνείδητο και οι ασυνείδητες διαστάσεις προκύπτουν αβίαστα.
Η γιόγκα νίντρα βοηθάει στο να αλλάξουμε προγραμματισμένους μηχανισμούς που βρίσκονται στο υποσυνείδητο του μυαλού όπως μνήμη, αντιδράσεις, συμπεριφεριακά σχήματα, συνήθειες, εθισμούς. Είναι αποτελεσματική στην καταπολέμιση του άγχους, στην βελτίωση της μνήμης, βελτίωση συγκέντρωσης και αυτοπεποίθησης. Επιπλέον βοηθάει στην υπερένταση, στα προβλήματα με την σπονδυλική στήλη, αϋπνία και άλλες ψυχοσωματικές παθήσεις. Επίσης είναι πολύ αποτελεσματική στην εγκυμοσύνη.
Γενικά η γιόγκα νίντρα αποβάλλει το στρες και το άγχος, χαλαρώνει τον εγκέφαλο, αναζωογονεί και ξεκουράζει το σώμα. Μισή ώρα πραγματικής γιόγκα νίντρα χωρίς αποσπασμούς, αντιστοιχεί σε 3 ώρες κανονικού ύπνου.