Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ημέρα γνωριμίας στο ΣΔΕ Κέρκυρας

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας
26 Σεπτεμβρίου 2016 / 10:51

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κέρκυρας ανοίγει τις πύλες του την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου

και υποδέχεται κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη σε μια ημέρα γνωριμίας που έχει σκοπό να πληροφορήσει το κοινό για τις δυνατότητες και προοπτικές που παρέχει.
Εκπαιδευτικοί, εκπαιδευόμενοι αλλά και απόφοιτοι του ΣΔΕ Κέρκυρας θα υποδεχτούν 18:00 – 20:00 στην έδρα του Σχολείου (7η παρ. Δον. Δημουλίτσα 7, κτήριο 7ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας) όχι μόνο κάθε ενδιαφερόμενο υποψήφιο εκπαιδευόμενο αλλά και κάθε πολίτη που θέλει να γνωρίσει αυτό το πρωτοποριακό σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους, τα αποτελέσματα που έχει φέρει το Σχολείο στα δέκα χρόνια λειτουργία του στην Κέρκυρα, αλλά και τις προοπτικές που ανοίγει σε όποιον το εμπιστευθεί.
Το ΣΔΕ είναι ένα δημόσιο, δωρεάν, απογευματινό σχολείο ενηλίκων το οποίο χορηγεί απολυτήριο ισότιμο του Γυμνασίου μετά από 2 έτη φοίτησης, χωρίς το άγχος των γραπτών εξετάσεων. Απεθύνεται σε Έλληνες πολίτες καθώς και αλλοδαπούς, κατόχους απολυτήρίου Δημοτικού ή ισότιμου τίτλου του εξωτερικού. Στα ΣΔΕ μπορούν να φοιτήσουν επιπλέον όσοι έχουν παρακολουθήσει κάποιες τάξεις του Γυμνασίου, χωρίς να το έχουν ολοκληρώσει.
Τα μαθήματα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας παρέχονται στην πόλης της Κέρκυρας, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας (7η παρ. Δον. Δημουλίτσα 7, πίσω από το Ψυχιατρείο), και τη Λευκίμμη, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Λευκίμμης (Ριγγλάδες). Το πρόγραμμα σπουδών διαφέρει από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης ως προς το περιεχόμενο (μόνο 8 μαθήματα), τη διδακτική μεθοδολογία (απουσία προκαθορισμένης ύλης και εξετάσεων) και την αξιολόγηση των εκπαιδευομένων (περιγραφική 2 φορές το έτος),  είναι  δε,  προσαρμοσμένο στις ανάγκες ενήλικων εκπαιδευόμενων. Επιπλέον παρέχονται συμβουλευτικές υπηρεσίες από Σύμβουλο Σταδιοδρομίας και Σύμβουλο Ψυχολόγο, οι οποίοι υποστηρίζουν τους εκπαιδευόμενους εβδομαδιαία ατομικά και ομαδικά.
Η μετακίνηση για τη φοίτηση στο ΣΔΕ είναι δωρεάν, τόσο με το αστικό όσο και με το υπεραστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας, με χρήση μαθητικού δελτίου που παρέχει το Σχολείο. Επιπλέον, το Σχολείο χορηγεί βεβαίωση φοίτησης για αναβολή στράτευσης.
Πληροφορίες στο τηλ. 26610 44997, καθημερινά 18:00 – 20:00, την ιστοσελίδα του σχολείου blogs.sch.gr/sdekerk/ και στο email [email protected].