Τετάρτη 15.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Χρυσός Σεπτέμβρης» για τα παιδιά με καρκίνο

Φάρος Ζωής
09 Σεπτεμβρίου 2016 / 13:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια βδομάδα αργότερα μετακινούνται οι εκδηλώσεις του Χρυσού Σεπτέμβρη που είχαν προγραμματιστεί για την Κυριακή 11 του μηνός.

Λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών η εκδήλωση του Χρυσού Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 20.00 στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Παλαιά Ανάκτορα. Η αλλαγή του Φωτισμού στο Λιστόν θα γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου ημέρα Τετάρτη.

Το μήνυμα του Συλλόγου ΦΑΡΟΣ ΖΩΗΣ 

"Η Κέρκυρα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που για τρίτη συνεχή χρονιά δηλώνει παρούσα και ενώνεται με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου για να περάσει το μήνυμα, ότι αυτός ο μήνας πρέπει να καθιερωθεί Παγκόσμια ο μήνας Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας.
Χρυσός Σεπτέμβρης, Μήνας Ευαισθητοποίησης και Αφύπνισης για τον καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας. Μιλάμε για τον Καρκίνο , για το "θεριό" που σύμφωνα με το St Baldtrick Foundation κάθε 3 λεπτά ανά τον κόσμο, κάποιοι  Γονείς έρχονται αντιμέτωποι με την πιο σκληρή στιγμή της ζωής τους όταν ο γιατρός τους λέει "Το παιδί σας έχει ...καρκίνο."
Ένας αγώνας άνισος , δύσκολος γεμάτος πόνο σωματικό και ψυχικό. Παιδιά με απίστευτη δύναμη ψυχής, γεμάτα χαμόγελο ,κουράγιο παρόλο τον πόνο των χειρουργείων, θεραπειών και τις παρενέργειες που ακολουθούν. Γονείς που ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά, πολλές φορές αβοήθητοι όταν ψάχνουν να βρουν λύσεις για την καλύτερη θεραπεία του παιδιού τους . 
Για όλα αυτά τα Παιδιά & Γονείς γίνεται η Παγκόσμια Εκστρατεία του Χρυσού Σεπτέμβρη. Ενημερωθείτε σωστά για να γίνετε Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών σε συνεργασία με το «Οραμα Ελπίδας». Μια διαδικασία πλέον τόσο γρήγορη και ανώδυνη, όσο  ανώδυνη είναι και η διαδικασία αν σταθείτε τυχεροί να είστε συμβατός δότης. Από τον πρώτο Χρυσό Σεπτέμβρη του 2014 (άτυπα ως Σύλλογος) που ξεκινήσαμε και μέσα από τις δράσεις μας, έχουμε ευαισθητοποιήσει πάνω από 620 συμπολίτες μας, οι οποίοι έγιναν εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών, κατατάσσοντας την Κέρκυρα την 3η Πόλη στην Ελλάδα και αναλογικά με τον πληθυσμό της σε Δότες, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Τράπεζας Δοτών Μυελού των Οστών κ. Γραφάκο. 

 
Στις 14 Σεπτεμβρίου ημέρα Τετάρτη το απόγευμα θα φωταγωγηθεί το Λιστόν στο χρώμα του Χρυσού προαναγγέλλοντας την εκδήλωση μας Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης (Παλαιά Ανάκτορα) . Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας με μαέστρο την κα Καλιαρίδου, το Ωδείο Κέρκυρας με την παιδική χορωδία Voci Innocenti με μαέστρο την κα Πέλη Κοντογούρη , η Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας και η Σχολή Χορού της Ρένας Κοντού The Factory by Pasion. Κεντρικός ομιλητής ο Παθολόγος- Ογκολόγος Ευάγγελος Ντουβέλης.
 
Φωτίζουμε και Τιμούμε όλα τα παιδιά που έδωσαν και δίνουν μάχη με τον καρκίνο . Παιδιά Ηρωες- Μαχητές με απίστευτη δύναμη ψυχής ."