Κυριακή 05.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καταπολέμηση του δάκου με τη βοήθεια της Πληροφορικής

κερκυραϊκός ελαιώνας
31 Μαΐου 2016 / 11:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σεμινάριο με θέμα την παρουσίαση πληροφοριακού συστήματος για την καταπολέμηση του δάκου από το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 10:00 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας (Σαμάρα 13).

Το σεμινάριο γίνεται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου στο πλαίσιο του προγράμματος «E-OLIVE Enhancing Olive Oil Production with the use of Innovative ICT | Ενίσχυση της παραγωγής του ελαιολάδου με την χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών».
Μετά το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσει συζήτηση για τα ανοιχτά θέματα του Κερκυραϊκού ελαιώνα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το http://www.e-olive-project.eu/

Πρόγραμμα σεμιναρίου
10:00 π.μ. Έναρξη Εργασιών
10:15-10:35 π.μ. Εισηγητής: Μάρκος Αυλωνίτης, Επίκουρος Καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου | Τμήμα Πληροφορικής Υπεύθυνος Ομάδας Έργου E-OLIVE. Τίτλος Εισήγησης: “Σύγχρονες Εφαρμογές της Πληροφορικής για την προστασία της Ελαιοπαραγωγής
10:40-11:00 π.μ., Εισηγητής: Δρ Αλέξανδρος Ξενάκης, Συνεργάτης ερευνητής ΙΠ στα πλαίσια του προγράμματος E-OLIVE «Παρουσίαση του ερωτηματολογίου συλλογής στοιχείων με σκοπό την αποτύπωση της υφιστάμενης τακτικής μάρκετινγκ του Κερκυραϊκού ελαιολάδου»
11:05- 11:25 π.μ. Εισηγητής: Δρ. Γιάννης Καρύδης, Συμβασιούχος διδάσκων Τμ. Πληροφορικής, Μέλος της ομάδας ανάπτυξης των εφαρμογών κινητής πλατφόρμας e-Olive Τίτλος Εισήγησης:«Εφαρμογή κινητής πλατφόρμας e-Olive και παραφερνάλια»
11:30 π.μ.-13:00μ.μ. Ανοιχτή Συζήτηση με Θέμα: «Ο κερκυραϊκός Ελαιώνας»