Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεύτερη συναυλία διαμαρτυρίας στη Λευκίμμη από ξενοδοχοϋπαλλήλους-επαγγελματίες

σκουπίδια
13 Ιουνίου 2018 / 10:03
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Με τον Κερκυραίο μουσικοσυνθέτη Σπύρο Σαμοΐλη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νέα κινητοποίηση διαμαρτυρίας και συναυλία διοργανώνεται την Κυριακή 17 Ιουνίου στις 8 το απόγευμα στο Γυμνάσιο Λευκίμμης, ενάντια στην οποιαδήποτε χρήση του ΧΥΤΥ στα Μεσοράχια και εν προκειμένω στη μεταφορά των δεμάτων από το Τεμπλόνι.
Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα ο Σταμάτης Πελάης της Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο Μάνθος Γισδάκης της Ένωσης Γονέων και ο Βασίλης Αρμενιάκος της Ένωσης Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας, κάλεσαν το λαό «να αντισταθεί στο επιχειρούμενο έγκλημα μεταφοράς των δεμάτων, που θα καταστρέψει τη Λευκίμμη, χωρίς να επιλύσει του πρόβλημα».  
Κεντρικό πρόσωπο στη συναυλία διαμαρτυρίας θα είναι ο γνωστός Κερκυραίος και συγκεκριμένα Λευκιμμιώτης μουσικοσυνθέτης Σπύρος Σαμοΐλης.
Την κινητοποίηση στηρίζουν εργατικά σωματεία, αγροτικοί σύλλογοι, σωματεία επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων, η Ένωση Γονέων, αθλητικοί, πολιτιστικοί και περιβαλλοντικοί  σύλλογοι καθώς και ο Πολτιτιστικός Σύλλογος Λευκιμμιωτών Αττικής.



Οι πάντες, πλην Χρυσής Αυγής
 
Με αφορμή την διακοπή των σχέσων του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων με τον Σύλλογο Αλεύχιμον, στην προηγούμενη συναυλία, λόγω της παρουσίας εκεί του βουλευτή της Χ.Α. Ιωάννη Αϊβατίδη, ο Σταμάτης Πελάης είπε στην Ενημέρωση «Είναι γεγονός ότι από εκείνη την ημέρα, ο Σύλλογος Αλεύχιμμον έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη μας και την ανοχή μας. Ωστόσο δηλώνουμε ότι όλοι οι φορείς είναι ευπρόσδεκτοι, πλην της Χρυσής Αυγής. Στη συγκέντρωση θα υπάρχει περιφρούρηση όπως σε όλες μας τις κινητοποιήσεις. Εαν εμφανιστεί μέλος της Χ.Α., θα διωχθεί» 

Η στάση του "Αλεύχιμου"

Μιλώντας στην Ενημέρωση η πρόεδρος του Αλεύχιμου Μαρία Κοντομάρη είπε «Όσοι ενεργούν ενάντια στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, είτε μαζί μας, είτε παράλληλα, είναι καλοδεχούμενοι, αρκεί να μην χρησιμοποιούν τον αγώνα για προσωπικούς σκοπούς».      
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.