Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Κουαρτέτο της εκκλησιαστικής χορωδίας Αγ. Σπυρίδωνος Παγκρατίου θα ψάλει τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Ιάσωνος και Σωσιπάτρου

Ι.Ν. Ιάσωνος και Σωσιπάτρου
16 Μαρτίου 2018 / 15:37
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Κυριακή 18/3 θα ψάλλει στον Ι.Ν. Αγ. Ιάσωνος και Σωσιπάτρου τη Θεία Λειτουργία, το Κουαρτέτο της εκκλησιαστικής χορωδίας του Αγ. Σπυρίδωνος Παγκρατίου. τενόρος 1: Κ. Βαγενάς, τενόρος 2: Π. Λάλος, βαρύτονος: Μ. Γιοχάλας, μπάσος: Γ. Μακρής.

Η Χορωδία του Αγ. Σπυρίδωνος Παγκρατίου ιδρύθηκε στις αρχές του 20ου αι. από τον Ιωάννη Θ. Σακελλαρίδη ως Χορωδία Ι.Ν. Αγ. Ειρήνης Αθηνών (οδού Αιόλου). Από το 1987 η Χορωδία διακονεί τις ακολουθίες όλου του εκκλησιαστικού έτους στον Ι. Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Παγκρατίου, ενώ από το 2014 τη διεύθυνσή της έχει αναλάβει ο Κων/νος Βαγενάς. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει μονόφωνες (βυζαντινές) και πολυφωνικές εκκλησιαστικές συνθέσεις με κύριο άξονα το έργο του ιδρυτή της. Ταυτόχρονα, συμμετέχει σε εκδηλώσεις και συναυλίες, συνεπικουρούμενη από εξωτερικούς συνεργάτες που διακονούν ως ιεροψάλτες σε άλλους Ναούς, με στόχο την ανάδειξη της ορθόδοξης εκκλησιαστικής μουσικής, είτε πρόκειται για τη μονόφωνη παραδοσιακή (βυζαντινή) είτε για την πολυφωνική σχολή (ελληνική και ρωσική).

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.