Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκθεση χριστιανικού βιβλίου στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης - εκδηλώσεις

έκθεση βιβλίου
08 Μαρτίου 2018 / 08:13

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έκθεση βιβλίου πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2) από τις 10 έως τις 18 Μαρτίου 2018. Ώρες λειτουργίας 10:00 – 2:00 το μεσημέρι και 5.30 μ.μ. έως 9:00 μ.μ. καθημερινά Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της έκθεσης

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018: ώρα 7 μ.μ.
Εκδήλωση για γονείς, για ζευγάρια και κάθε ενδιαφερόμενο με θέμα: «ΠΡΙΝ ΝΥΧΤΩΣΕΙ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ «ΓΙΑΤΙ;» ΤΗΣ ΖΩΗΣ» - ομιλητής ο Ελευθέριος Ελευθεριάδης, συγγραφέας, ψυχολόγος (γνωστός από την ιστοσελίδα e-psychologos.gr). Θα παρουσιαστεί το βιβλίο του συγγραφέα ΠΡΙΝ ΝΥΧΤΩΣΕΙ (εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ)
Κυριακή 11 Μαρτίου 2018: 12 το μεσημέρι
Εκδήλωση για νέους με θέμα: «ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΕΡΑΣΤΟ» - ομιλητής και πάλι ο Ελευθέριος Ελευθεριάδης συγγραφέας, ψυχολόγος (γνωστός από την ιστοσελίδα e-psychologos.gr).
Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018: 7 το απόγευμα
Εκδήλωση με θέμα την ασκητική ζωή στην εποχή μας, με αφορμή το βιβλίο ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ του Αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι της Αγγλίας κ. Ρόουαν Ουίλιαμς (εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ). Για το θέμα συζητούν ο π. Τιμόθεος Γεωργίου, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πλατυτέρας και ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, απαντώντας και σε ερωτήσεις του κοινού.
Τρίτη 13 Μαρτίου 2018: 7 το απόγευμα
Εκδήλωση με θέμα « το Ίντερνετ έχει κανόνες και ηθική;» , με αφορμή το βιβλίο του κ. Νίκου Σμυρνάκη ΗΘΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ). Συζητούν ο συγγραφέας με τον καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Σταύρο Κάτσιο. Συντονίζει ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός.
Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018: 8.30 το βράδυ
Εκδήλωση με θέμα « Η μετανεωτερική εποχή μας: εικονικός πολιτισμός, ταυτότητα, θρησκευτικότητα», με αφορμή το βιβλίο του κ. Νίκου Παπαδημητρίου, καθηγητή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ΕΝΑ ΜΕΤΑΝΕΩΤΕΡΙΚΟ REQUIEM - θέματα ευρωπαϊκής φιλοσοφίας, τέχνης και πολιτικής» (εκδόσεις Gutenberg). Συζητούν ο συγγραφέας με τον π. Θεμιστοκλή Μουρτζανό.
Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018: 7 το απόγευμα
Εκδήλωση με θέμα Ο ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ. Ομιλητής ο κ. Δημήτρης Μαυρόπουλος, θεολόγος, συγγραφέας και υπεύθυνος των εκδόσεων ΔΟΜΟΣ, εκδότης των ΑΠΑΝΤΩΝ του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
9.30 το βράδυ: στα πλαίσια του Κύκλου Φοιτητών και Νέων Επιστημόνων ο κ. Δημήτρης Μαυρόπουλος θα μιλήσει για το βιβλίο ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (εκδόσεις ΔΟΜΟΣ)
Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018: 8.30 το βράδυ
Εκδήλωση με θέμα Τ.Σ. ΕΛΙΟΤ, « ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ» - προβληματισμοί για την ταυτότητα του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού - ομιλητής ο κ. Αριστείδης Μουζακίτης, εκπαιδευτικός, Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Κέρκυρας. Σχολιάζει ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός. Το ποίημα του Νομπελίστα Άγγλου ποιητή κυκλοφορείται σε μετάφραση του Γιώργου Σεφέρη από τις εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ.
Σάββατο 17 Μαρτίου 2018: 11 το πρωί με 2 το μεσημέρι
Για τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως με θέμα ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ. Θα λειτουργήσουν εργαστήρια κατασκευών, παιχνιδιών, φιλαναγνωσίας με την βοήθεια των εκπαιδευτικών του ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ « ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΛΛΟΥ» της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, με βάση βιβλία των εκδόσεων ΕΝ ΠΛΩ.
Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 στις 7 το απόγευμα:
Εκδήλωση με θέμα ΑΘΕΪΑ, ΠΙΣΤΗ, ΝΟΗΜΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ- ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗ, με αφορμή το βιβλίο ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΘΕΪΣΤΩΝ του Ντέιβιντ Μπέντλευ Χαρτ (εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ). Ομιλητής ο κ. Σταύρος Ζουμπουλάκης, συγγραφέας, πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ και του βιβλικού ιδρύματος ΑΡΤΟΣ ΖΩΗΣ. Σχολιασμό για το βιβλίο θα κάνει ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός.
Κυριακή 18 Μαρτίου 2018: 12 το μεσημέρι
Εκδήλωση με θέμα ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, με αφορμή το βιβλίο ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (εκδόσεις ΠΟΛΙΣ) του κ. Σταύρου Ζουμπουλάκη. Συζητούν ο συγγραφέας με τον π. Θεμιστοκλή Μουρτζανό. Το βιβλίο παρουσιάζει η εκπαιδευτικός κ. Μαρία Κάλλου.
Σε όλες τις εκδηλώσεις η ΕΙΣΟΔΟΣ είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ και περιλαμβάνεται ΣΥΖΗΤΗΣΗ με το ΚΟΙΝΟ.
ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ (15% έκπτωση για κάθε βιβλίο):
Σάββατο 10 Μαρτίου, Σάββατο 17 Μαρτίου και Κυριακή 18 Μαρτίου: στα παιδικά βιβλία της Έκθεσης
Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018: στους ιερείς και στις οικογένειές τους σε όλους τους τίτλους
Κυριακή 11 Μαρτίου, Δευτέρα 12 Μαρτίου και Σάββατο 17 Μαρτίου 2018: στους κατηχητές των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως (με επίδειξη του διοριστηρίου τους)
Πέμπτη 16 Μαρτίου 2018 και Κυριακή 18 Μαρτίου 2018: στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Όλες τις μέρες της Έκθεσης στους φοιτητές με επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας και στους πολυτέκνους με επίδειξη της πολυτεκνικής τους ταυτότητας.