Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι νικητές του Μαθητικού Διαγωνισμού Καινοτομίας & Δημιουργικότητας Ιονίων Νήσων

Ionio Student Innovation
19 Μαΐου 2017 / 17:34

Στην τελική του φάση βρίσκεται ο 1ος Μαθητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας και Δημιουργικότητας Ιονίων Νήσων (Ionio-Student-Innovation)

που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Επιμελητήριο Κέρκυρας και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με τη συμμετοχή και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς της ΕΥΔ Ε.Π.Ιονίων Νήσων 2014-2020 ως δράση προώθησης της καινοτομίας των νέων.
 
Στον διαγωνισμό που είχε ως στόχο να αναδείξει τη νεανική καινοτομική και δημιουργική σκέψη καλύπτοντας ένα ευρύ́ σύνολο θεματικών περιοχών όπως η Πληροφορική́ και η Τεχνολογία, η καθημερινότητα και τα προβλήματα του πολίτη, ο πολιτισμός κ.α., συμμετείχαν συνολικά  με τις καινοτόμες ιδέες τους 10 ομάδες από σχολεία Κέρκυρας (Γυμνάσια-Λύκεια) με 50 μαθητές και 8 καθηγητές.
 
Οι μαθητικές ομάδες παρακολούθησαν 2ήμερο σεμινάριο στις 1-2 Απριλίου στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο όπου κατέθεσαν τις ιδέες τους για κρίση από την Επιστημονική επιτροπή του Διαγωνισμού ενώ είχαν και την μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν επαγγελματίες του τόπου τους που έχουν καινοτομήσει και διακρίνονται σε Πανελλαδικό αλλά και Παγκόσμιο επίπεδο με τις δημιουργίες και τα προϊόντα τους (MininiGlassMισφούτ, SaltyBag, Λάδι Governor, Corfuland, Μουσείο CasaParlante). Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στοχευμένες και ειδικά διαμορφωμένες ομιλίες από καθηγητές τους Ιονίου Πανεπιστημίου και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 
Στην τελική φάση που θα γίνει την επόμενη Τρίτη 23 Μαΐου και από ώρα 9.30π.μ., στην αίθουσα του Επιμελητηρίου (Καποδιστρίου-πάνω Πλατεία), οι ομάδες θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους προς τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής η οποία θα τις αξιολογήσει, θα ανακοινώσει τον νικητή (σε περίπτωση ισοβαθμίας, τους  νικητές) και θα γίνει η απονομή βραβείων και βεβαιώσεων.
 
 
Υπενθυμίζεται ότι την επιστημονική επιμέλεια του διαγωνισμού έχει το τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.) Ιονίων Νήσων και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Τ.Ε.Ε. τμήμα Κέρκυρας.
 
Ιστοσελίδα διαγωνισμού:  www.ionio-student-innovation.eu