Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πάρκινγκ Λαϊκής: Γιατί ταλαιπωρούνται οι Κερκυραίοι;

Γιώργος Φαϊτάς
16 Φεβρουαρίου 2022 / 11:43

Γράφει ο Δικηγόρος Γιώργος Φαϊτάς

Εδώ και δύο χρόνια περίπου το υπουργείο πολιτισμού έχει αποκλείσει τον χώρο απέναντι από την βόρεια είσοδο της λαϊκής αγοράς και ανέσκαψε το τσιμεντένιο δάπεδο ενόψει έργου που θα εκτελέσει. Ετσι μας ενημερώνει η πινακίδα.

Το έργο δεν έχει αρχίσει ακόμα. Γνωρίζει κανείς σε πόσα χρόνια  θα ξεκινήσει;

Ηδη, δύο χρόνια η πόλη στερείται χωρίς λόγο  ένα χώρο στάθμευσης. Υπολογίζω ότι περί τα 100 αυτοκίνητα χωρούν  εκεί και εφόσον υπολογίσουμε και τις εναλλαγές ο αριθμός μεγαλώνει πολύ. Η πόλη  θα συνεχίσει να στερείται τον χώρο αυτόν για άγνωστο ακόμα χρόνο.

Επειδή υποκατάσταση του με άλλον δεν γίνεται, το αποτέλεσμα είναι να συνεχίζεται η συμπίεση της κατάστασης, η κατάρρευση του εμπορίου και των εμπόρων στην λαϊκή αγορά και την γύρω περιοχή, η πλήρης αδυναμία εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού πολιτών, καταστηματαρχών, υπαλλήλων,  πελατών και μη, η επιβάρυνση του κυκλοφοριακού. 
Χειροτέρευση δηλαδή σημαντική της ζωής μας.

Αναρωτιέμαι γιατί κανένας φορέας συλλογικής εκπροσώπησης δεν έχει πράξει το αυτονόητο για να ανακουφίσει την πόλη. Δυσκολία δεν βλέπω. Να ζητήσει από το ΥΠ.ΠΟ να παραμείνει ανοικτός ο χώρος και να αποκλειστεί όταν προκύψει ανάδοχος και η έναρξη του  έργου επίκειται.

Ας το πράξει κάποιος  έστω και τώρα.
Ο,τι εξυπηρετεί συνολικά την πόλη –και μάλιστα χωρίς κόστος – αποτελεί προτεραιότητα.

Γεώργιος Φαϊτάς
Δικηγόρος Κέρκυρας