Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι δύο όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος

Κώστας Ρούσσινος
21 Nov 2016 / 09:32

Στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κέρκυρας

θα αναμετρηθούν,  με τα σημερινά δεδομένα, η παράταξη «Κίνηση Κερκυραϊκό Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο» και το κοινό ψηφόδελτιο «Κερκυραϊκής Συμμαχίας – Ανατροπής».
 
Η «Κίνηση Κερκυραϊκό Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο»
 
· Αποτελεί την καθεστωτική έκφραση των δυνάμεων που διοικούν το τοπικό ποδόσφαιρο για αρκετά χρόνια! Χαρακτηρίζεται από την ικανότητα  να προσεγγίζει με τη δύναμη της καρέκλας  τις εκάστοτε αντιπολιτεύσεις! Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτή την τετραετία ήταν ο σύμβουλος της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» κ. Βλαχόπουλος  με τον οποίο ήταν διαρκώς σε υπόγεια ή και εμφανή συνεργασία!
· Έχει ως βασικό στοιχείο της λογικής της την αδιαφάνεια και τη ρουσφετολογική εξυπηρέτηση, η οποία γίνεται με κυκλική και εναλλασσόμενη ικανοποίηση των επιθυμιών των σωματείων με επίκεντρο  την διαιτησία και την πειθαρχική επιτροπή. Με την λογική αυτή  διαπαιδαγώγησε με την κακή έννοια μια ολόκληρη γενιά  παραγόντων και έχει οδηγήσει στην ανυποληψία τις τοπικές διοργανώσεις!
· Υποστηρίζει σταθερά και διαχρονικά όλο το διεφθαρμένο προσωπικό της  ΕΠΟ τασσόμενη  μάλιστα τώρα με την υποψηφιότητα Ελευθεριάδη, τη συνέχεια δηλαδή της σαπίλας των Γκιρτζίκη – Σαρρή!
· Αναπαράγει τις άθλιες μεθόδους της ΕΠΟ με χαρακτηριστικό και ακραίο τρόπο αυτό που γίνεται φέτος, όπου επιχειρεί με μη  ονοματοποιημένης προέλευσης χρήματα να κερδίσει την ψήφων των σωματείων!
· Αντιπροσωπεύει τη λογική του ελέγχου των πάντων στο τοπικό ποδόσφαιρο (π.χ. διαιτησία,  προπονητές, δημοσιογράφους) έχοντας διασπάσει έτσι το δυναμικό του και το δυναμισμό του!
· Έχει υιοθετήσει διαχρονικά τη λογική των δημοσίων σχέσεων με τους φορείς εξουσίας αρνούμενη  αυτήν της διεκδίκησης και αφήνοντας  έτσι τα σωματεία αβοήθητα  και τις υποδομές σε πλήρη εγκατάλειψη!
· Είναι πρωταθλήτρια στον λαϊκισμό, την υποκρισία, τον αυταρχισμό (βλέπε π.χ. τιμωρία παραγόντων ή σωματείων που της άσκησαν κριτική) αλλά και στην ανικανότητα (βλέπε διάφορα μπάχαλο που έχει κάνει στις διοργανώσεις με τις επιλογές της)!
  
Το ψηφοδέλτιο της Κερκυραϊκής Συμμαχίας – Ανατροπής
 
· Υποστηρίζει το  δεύτερο επιχειρηματικό μπλοκ  της ΕΠΟ λειτουργώντας κυριολεκτικά ως πλασιέ του!
· Αναπαράγει τις μεθόδους της σαπίλας της ΕΠΟ και της παράταξης Ποζίδη σε ό,τι αφορά τον τρόπο προσέγγισης  των σωματείων στις εκλογές!
· Συγκροτήθηκε κάτω από πρωτόγνωρα, για τα ποδοσφαιρικά δεδομένα, γεγονότα με συμφωνία που υπογράφηκε στα γραφεία του δικηγόρου της ΠΑΕ με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ!
· Δεν ενέπνευσε τους υποψήφιους της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» αφού από τους 25 που είχε το 2012 στο ψηφοδέλτιο της συμμετέχουν τώρα στο κοινό ψηφοδέλτιο 5 ή 6 !
· Δεσμεύεται από τις δυνάμεις που συσπειρώνει ότι δεν θα κάνει κανένα ουσιαστικό έλεχγο στα οικονομικά της ΕΠΣΚ για τα οποία υπάρχουν σαφέστατα πολλά ερωτηματικά και σκιές προς διάφορες  κατευθύνσεις!
· Κινείται στη λογική της νομής της εξουσίας με αποτέλεσμα  στο εσωτερικό του ψηφοδελτίου να διεξάγεται ένας σκληρός  πόλεμος για το ποιος θα επικρατήσει και θα πάρει τις καρέκλες!
· Ελέγχεται από την ΠΑΕ πράγμα που προδικάζει ότι  σε κρίσιμα ζητήματα (π.χ. χρέος ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ, χρήση γηπέδου κ.α.) τα συμφέροντα των σωματείων θα θυσιαστούν!
· Στιγματίζεται από την αναξιοπιστία, τον καιροσκοπισμό και τον αριβισμό βασικών στελεχών του! Αναφέρουμε ενδεικτικά:
 
· Το 2013,αμέσως μετά τις εκλογές στην ΕΠΣΚ, ο κ. Βλαχόπουλος εκβίασε και πέτυχε την παραίτηση εκλεγμένων συνυποψηφίων του (κ. Ρώσση και κ. Κουρσάρη) από μέλη του ΔΣ της ΕΠΣΚ ώστε να γίνει ο ίδιος από αναπληρωματικό  τακτικό μέλος του. Ο εκβιασμός  έγινε με  την αντιδεοντολογική πράξη ανάδειξης και δημοσιοποίησης  τυπικών και αμφίβολης βαρύτητας θεμάτων  εκλογιμότητας των συνυποψήφιων του τη στιγμή που αυτό δεν το έκανε ούτε η αντίπαλη παράταξη!
· Τo 2014 ο κ. Βλαχόπουλος δεν άκουσε την παράταξη και έγινε ετσιθελικά μέλος της επιτροπής διαιτησίας μετά από υπόγεια συμφωνία με τον Ποζίδη προσφέροντας έτσι κάλυψη σε όλη την ασυδοσία της πλειοψηφίας και συμμετέχοντας σε αυτήν!
· Ακολούθως το 2015 ο κ. Λούβρος  πρότεινε την διαγραφή του χρέους του ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ κόντρα στη θέση της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»!
· To Φεβρουάριο του 2016 ο κ. Βλαχόπουλος, μετά την εκλογή του κ. Ποζίδη ως προέδρου, αρχίζει απροκάλυπτα τις κολακίες και τις επαφές μαζί του στα γραφεία της ΕΠΣΚ, το ΔΣ και τη ΓΣ!
· Το Μάρτιο οι κ.κ. Λούβρος και Βλαχόπουλος ήρθαν σε υπόγεια συμφωνία με τον Ποζίδη για συνεργασία και τη συγκρότηση από κοινού ψηφοδελτίου. Εκτελώντας ρόλο πίεσαν την «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» να υιοθετήσει τακτική καταψήφισης και αμφισβήτησης του Ποζίδη στη Γενική Συνέλευση (πράγμα που ήταν αδύνατο να γίνει 4 αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος). Στόχος τους, πίσω από αυτή τη φαινομενικά αντιπολιτευτική κίνηση, ήταν να τον ισχυροποιήσουν, πράγμα το οποίο  έγινε με την μεγάλη υπερψήφιση του κ. Ποζίδη στην ψηφοφορία στη Συνέλευση!
· Τον Απρίλιο οι κ. Λούβρος και Βλαχόπουλος αποχώρησαν από την «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» χωρίς καν να επικαλεστούν ένα λόγο εισπράττοντας την επιβράβευση του κ. Ποζίδη στο ΔΣ!
· Τον Μάιο και οι κ. Βλαχόπουλος και Λούβρος  ψήφισαν στο ΔΣ το σύνολο του ετήσιου απολογισμού της  παράταξης Ποζίδη!
· Τον Ιούνιο, όταν ο κ. Ποζίδης δεν έδωσε στον ένα (κ. Βλαχόπουλο) την δυνατότητα να είναι αντιπρόσωπος στην  ΕΠΟ  και στον άλλο (κ. Λούβρο) την προεδρία στην επιτροπή διαιτησίας, η συνεργασία των δύο πλευρών χάλασε!
· Τον Αύγουστο ο κ. Βλαχόπουλος πήγε σε συνάντηση της παράταξης Γραμμένου στη Θεσσαλονίκη και αυτοπαρουσιάστηκε ως…εκπρόσωπος (!) της… «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» (!) και των 5 συμβούλων της!
· Το Σεπτέμβριο οι κ. Βλαχόπουλος και Λούβρος έφτιαξαν  την  «ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ  ΣΥΜΜΑΧΙΑ»  και  τον Οκτώβριο πρότειναν στην «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» συνεργασία…!
 
Καμία αυταπάτη, καμία εμπιστοσύνη
 
Τα ψηφοδέλτια  του σημερινού προέδρου και της Συμμαχίας - Ανατροπής αποτελούν έκφραση της ίδιας λογικής! Συμφωνούν στις μεθόδους προσέγγισης των σωματείων και διαφωνούν στις εταιρείες που εκπροσωπούν! Συμφωνούν να αφήνουν στο απυρόβλητο την πολιτική που γεννά την φτώχεια του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και διαφωνούν στα πρόσωπα  διαχείρισής της! Γι΄αυτό άλλωστε στελέχη των δύο ψηφοδελτίων  τα «είχαν βρει» πριν μερικούς μήνες αλλά τελικά «τα σπάσανε» στην μοιρασιά! Μετά τις εκλογές  είναι βέβαιο ότι  θα υπάρχουν μετακινήσεις και μεταγραφές προς τη μία ή την άλλη πλευρά! Όσοι έχουν αυταπάτες γρήγορα   θα απογοητευτούν! Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Κέρκυρας αξίζει μία καλύτερη τύχη από αυτή  που του επιφυλάσσουν  αυτά τα ψηφοδέλτια!
 
Ανάγκη για αντεπίθεση
 
Απέναντι σε αυτή τη σαπίλα υπάρχει  η επιλογή της παραίτησης ή της «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ». Η πρώτη είναι αντιποδοσφαιρική! Όσο δύσκολη  και εάν φαίνεται η δεύτερη, όσο δυνατός και εάν είναι ο αντίπαλος, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πρέπει να αντεπιτεθεί. Παίκτες έχει. Είναι όλοι αυτοί που αγανακτούν με αυτή την κατάσταση. Φιλάθλους έχει. Είναι όλοι αυτοί που θέλουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο καθαρό! Η «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ» έχει πολλά να δώσει! Έχει να δώσει τα ιδανικά του καθαρού, τίμιου αθλητισμού που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο. Έχει να δώσει  αξίες, που γονιμοποιούν στην ψυχή της νεολαίας. Έχει να δώσει οξυγόνο.
Θέλουμε το δάκρυ χαράς και λύπης που προκύπτει από έναν αθλητικό αγώνα να είναι γνήσιο; Θέλουμε το ποδόσφαιρο, τα σωματεία μας και την ζωή μας καθαρή; Εάν ναι, να το αποδείξουμε. Να φτιάξουμε την ομάδα μας, να φορέσουμε τις άσπρες της φανέλλες και να αγωνιστούμε. Να αγωνιστούμε και να αντεπιτεθούμε. Χαμένος είναι ο αγώνας που δε δίνεται. «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ» ΤΩΡΑ!
 
Κώστας Ρούσσινος, μέλος του ΔΣ της ΕΠΣ Κέρκυρας