Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απάντηση στον Γ. Μαχειμάρη από εργαζόμενη στα Κοινωφελή Προγράμματα του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας

Σπυριδούλα Κυπριζόγλου
17 Δεκεμβρίου 2020 / 16:25

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη δική της εμπειρία, ως εργαζόμενη στα Κοινωφελή Προγράμματα του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, παραθέτει η αναγνώστρια του enimerosi.com Σπυριδούλα Κυπριζόγλου.

Αφορμή για την επιστολή της κ. Κυπριζίδου, στάθηκε η απάντηση που έδωσε ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης στον Κώστα Ρούσσινο της "Λαϊκής Συσπείρωσης":

Παραθέτουμε την επιστολή:

«Όπως αναφέρει η Γενική Γραμματέας Άννα Στρατινάκη οι διατάξεις που αφορούν τις ευπαθείς ομάδες και την εξ αποστάσεως εργασίας ισχύουν και για τους ωφελούμενους του προγράμματος ενώ σε περίπτωση κλεισίματος κάποιας δομής ή φορέα ο ωφελούμενος μεταφέρεται σε άλλη δομή. Αυτό βέβαια δε συμφέρει το κύριο Δημαρχο να το αναφέρει!τον συμφέρει να με αφήνει απλήρωτη με λογαριασμούς να τρέχουν καθώς και τις ανάγκες του παιδιού μου !!!ίχνος ανθρωπιάς δεν δείχνει!

Με συμβουλεύουν να μη λέω την αποψη μου δημόσια για να μη στοχοποιηθω αλλα αυτός ο δήμαρχος τολμησε και μου ειπε: πώς κάνεις έτσι? Και άλλοι έχουν παιδιά! Και το είπε σε μένα που είμαι διαζευγμένη μεγαλώνω το παιδί μου μόνη μου σε ένα τόπο ξενο! Δε γουστάρω τη λύπηση του αλλα το δικαίωμα μου!!!! Αυτό δεν το καταλαβαίνει!και ξέρετε γιατί? Γιατί θέλει αυτός να καλύψει την ανάγκη του να επιβάλει τη δική του εξουσία!την εξουσία της διαφθοράς!

Είμαι μια από τις πέντε που εργάζονται στα κοινωφελη και έχω την ανάγκη να τη συνεχίσω οπως και οι υπόλοιπες!ο νόμος λέει ότι μπορούμε και υπάρχουν έγγραφα για αυτά όπως είδατε αλλα ο δήμαρχος που είναι πιο πάνω από το νόμο λέει όχι γιατί απλά δεν το συμφέρει!ας στοχοποιηθω λοιπόν για άλλη μια φορά με αυτό το σχόλιο μου αλλα το βρίσκω άδικο και δειλό από τη μεριά μου να σωπασω!

Θέλω η κόρη μου να μάθει κάποια στιγμή ότι πάλεψα οσο δεν πήγαινε άλλο ώστε να μη μου πει πως την άφησα να πεινάσει γιατί φοβόμουν να τα βάλω με την εξουσία!αυτά λοιπόν από εμένα ως προς απάντηση και στον κύριο Δημαρχο και ως προς οποιοδήποτε αλλον θεωρεί πως αυτή η ομηρία είναι απλά ένα διάστημα που θα περάσει!»