Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μήπως η πρόταση του κ. Μητσοτάκη περνάει και τα όρια της υπεύθυνης αντιπολίτευσης;

Γιώργος Ρωμαίος
26 Μαρτίου 2016 / 12:04

Τα νέα πολύνεκρα τρομοκρατικά κτυπήματα των τζιχαντιστών και μάλιστα στην πρωτεύουσα της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες, έχουν δικαιολογημένα προκαλέσει σοκ, ανησυχία και ανασφάλεια σε όλους τους πολίτες και στη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής ζητεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών των κομμάτων, για θέματα ασφάλειας και προστασίας των πολιτών.
Σωστά στην επιστολή επισημαίνεται: «Οι δολοφονικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην καρδιά της Ευρώπης έχουν σοβαρότατες συνέπειες για όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και για κάθε ένα ξεχωριστά…Ειδικά για την Ελλάδα, γίνεται αναπόδραστη η ανάγκη εξέτασης του ζητήματος της ασφαλείας, στις νέες συνθήκες που βιώνει η χώρα εξαιτίας της δραματικής κατάστασης στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό, κατάστασης που δεν προβλέπεται να βελτιωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα».
Ουδείς μπορεί να διαφωνήσει με το συμπέρασμα: «Σε αυτές τις συνθήκες το ζήτημα της ασφαλείας των πολιτών, της προστασίας της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας αλλά και των θεμελιωδών ελευθεριών τους, γίνεται θέμα ζωτικής σημασίας για τους Ελληνες πολίτες και τη χώρα».
Προσωπικά διαφωνώ με την διαδικασία, δηλαδή τη συζήτηση στη Βουλή. Ολοι, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, έχουμε παρακολουθήσει τις συζητήσεις σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Συνήθως καταλήγουν σε ένα πιγκ πογκ αντιπαραθέσεων, που αναδεικνύουν το χάσμα απόψεων και προθέσεων.
Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης θέτει προς συζήτηση όχι μόνο το πρόβλημα της τρομοκρατίας, αλλά και κυρίως, τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την «προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών»…
Δηλαδή ο Πρωθυπουργός και επτά αρχηγοί κομμάτων σε δημόσια και ανοικτή ακρόαση θα συζητούν για μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια, στο Μετρό, στα λεωφορεία, στα σχολεία, σε δημόσιες συγκεντρώσεις;
Δεν υπάρχει άλλη σοβαρότερη και πιο υπεύθυνη διαδικασία. Βεβαίως υπάρχει. Ο κ.Μητσοτάκης, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει θεσμικό ρόλο. Θα έπρεπε να ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και να μετάσχει με προτάσεις στη διαμόρφωση των μέτρων προστασίας κατά της τρομοκρατίας.
Συμπέρασμα: Η συζήτηση στη Βουλή μόνο πρόσθετη ανησυχία θα προκαλέσει στους Ελληνες πολίτες.