Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επανέλαβε τη δέσμευση για Μονάδα Απεξάρτησης στην Κέρκυρα ο Υπουργός Υγείας

Υπουργός Υγείας
28 Απριλίου 2017 / 18:03

Τη δημιουργία Μονάδας Απεξάρτησης αλλά και Μονάδας Υποστήριξης Κρίσεων (ΜΥΚ) συζήτησαν οι διοικητικές αρχές του Νοσοκομείου Κέρκυρας και οι Κυβερνητικοί βουλευτές με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πρόβλημα της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών έχει πάρει επιδημικές διαστάσεις. Τα τελευταία χρόνια, λόγω της γενικευμένης οικονομικής- κοινωνικής κρίσης, παρουσιάζεται ιδιαίτερα οξυμένο. Στο πλαίσιο αυτό, η θεσμοθέτηση της λειτουργίας της μονάδας απεξάρτησης από ναρκωτικά, αλκοόλ, διαδίκτυο, τυχερά παιχνίδια της ψυχιατρικής κλινικής του Γ.Ν.Κέρκυρας και η ένταξή της στο δίκτυο παροχής υπηρεσιών απεξάρτησης της χώρας είναι ζήτημα ύψιστης σημασίας, όχι μόνο για την Κέρκυρα, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της ΒΔ Ελλάδας.

Στις 13/4/2017, με πρωτοβουλία του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Παυλίδη, με την υποστήριξη της βουλευτού Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινής Βάκη, με πρωτοβουλία του διοικητή του Γ.Ν.Κ. Φοίβου Κακαβίτσα και ύστερα από αίτημα του επιστημονικά υπευθύνου της μονάδας απεξάρτησης Ηλία Μιχαλαρέα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υπουργό υγείας Ανδρέα Ξανθό. Στη συνάντηση που παρευρέθηκε και ο Γ.Γ. του υπουργείου υγείας Γιαννόπουλος, τέθηκε επίσης και το ζήτημα της θεσμοθέτησης της Μονάδας Υποστήριξης Κρίσεων (ΜΥΚ) της ψυχιατρικής κλινικής του Γ.Ν.Κ. που παρεμβαίνει σε περιπτώσεις κρίσεων (φυσικών, τεχνητών, κ.λ.π. καταστροφών) και είναι μοναδική στο ΕΣΥ της χώρας.

Ο υπουργός επανέλαβε τη δέσμευσή του για την θεσμοθέτηση της μονάδας απεξάρτησης, τόνισε τη μεγάλη σημασία της ΜΥΚ όχι μόνο για την Κέρκυρα, αλλά συνολικά για την χώρα και διαβεβαίωσε για την άμεση ρύθμιση των δύο αυτών ζητημάτων από τις υπηρεσίες του υπουργείου υγείας.