Σάββατο 01.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συμπαράταξη Πολιτών: «Το κλειστό γυμναστήριο Βόρειας Κέρκυρας δεν έχει πλέον χρηματοδότηση»

17 Μαΐου 2024 / 09:46

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ). Πραγματοποιήθηκε στις 15/5/24 η 10η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Κυρίαρχο θέμα της Συνεδρίασης ήταν η 1η τακτοποιητική αναμόρφωση του προϋπολογισμού έτους 2024. 

Ενημερώνουμε με λύπη τους συνδημότες μας ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ ως παράταξη δικαιωθήκαμε λόγω του ότι με την εισήγηση του αντιδημάρχου οικονομικών κ. Γαρνέλη και την παραδοχή του Δημάρχου κ. Μαχειμάρη πιστοποιήθηκε ΔΥΣΤΥΧΩΣ ότι το κλειστό γυμναστήριο Βόρειας Κέρκυρας με την κωδική ονομασία «Τ11 Β» δεν έχει πλέον καμία χρηματοδότηση, δηλαδή χάθηκαν τα 3 εκατομμύρια ευρώ που είχαν εξασφαλιστεί από το 2019 και ήδη θα έπρεπε να το είχαμε έτοιμο και σε χρήση για την νεολαία της περιοχής. 

 Όμως λάθη, παλινωδίες, σκοπιμότητες και παραλήψεις (εάν χρειαστεί μπορούμε να είμαστε πολύ αναλυτικοί εξηγώντας ακριβώς τι έχει συμβεί) της Δημοτικής Αρχής είχαν ως αποτέλεσμα μια εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 3 εκατομμυρίων ευρώ από το 2019 να χαθεί οριστικά. Και με μεγάλη μας λύπη φοβόμαστε ότι πολύ δύσκολα θα βρεθούν ξανά αυτά τα χρήματα. 

 Πρέπει η κοινωνία και κυρίως η νεολαία να χρεώσει στην Δημοτική Αρχή την ανικανότητα να ολοκληρώσει το έργο και με μεγάλες καθυστερήσεις δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει τα υπόλοιπα αθλητικά έργα στον Δήμο μας και να απαιτήσει την άμεση ολοκλήρωση όλων των έργων πνοής για τον αθλητισμό στην Βόρεια Κέρκυρα.