Τρίτη 21.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκ νέου εξαγγελία Γεωργιάδη για διαίρεση της 6ης ΥΠΕ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
09 Μαΐου 2024 / 14:55
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Έντονες αντιδράσεις για την επίσκεψη του υπουργού Υγείας

ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Επίσκεψη σε Νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων πραγματοποίησε ο υπ. Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και στη διάρκεια της επίσκεψης εξήγγειλε και πάλι την πρόθεση διαίρεσης της 6ης ΥΠΕ και τη δημιουργία αυτόνομης υγειονομικής περιφέρειας με έδρα τα Ιωάννινα.

Οι δηλώσεις Γεωργιάδη, τόσο για την 6η ΥΠΕ όσο και για την μη παραμονή υπαλλήλων οι συμβάσεις των οποίων λήγουν τον Ιούνιο, προκάλεσαν αντιδράσεις, Συγκεκριμένα:

Όπως αναφέρει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Τσίμαρης «Τα τελευταία χρόνια αποτελεί δέσμευση των εκάστοτε υπουργών υγείας η κατάτμηση της 6ης ΥΠΕ. Από το 2019 είναι δέσμευση και της Κυβέρνησης της Ν.Δ..5 χρόνια δεν κατέστη δυνατό . Για τους Ηπειρώτες αποτελεί πάγιο αίτημα. Η υλοποίησή της θα πρέπει να συνοδεύεται με θεσμική αυτονομία των ΥΠΕ για ουσιαστική υγειονομική αποκέντρωση.»

Η Νέα Αριστερά σχολίασε: «Η κυνικότητα του κ. Γεωργιάδη περίσσεψε στον τρόπο που μίλησε για τους συμβασιούχους εργαζόμενους -που έδωσαν την ψυχή τους την περίοδο της πανδημίας, μαζί με όλους τους άλλους υγειονομικούς-,για τους οποίους είπε ότι υπάρχουν άφθονες δουλειές στον τουρισμό και στην εστίαση, όταν λήξει η σύμβασή τους.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ σημειώνει: «Ο υπουργός των εργολάβων ,που «έχει πάρει εργολαβία» τη μετατροπή της δημόσιας υγείας σε ιδιωτική, εξήγγειλε για μία ακόμη φορά το «σπάσιμο» της 6ης ΥΠΕ, χωρίς να τη συνοδεύει από προκήρυξη θέσεων γιατρών και τις συνέπειες που θα έχει για την Ήπειρο , μιας και η Δυτική Μακεδονία με τη οποία συγχωνεύεται έχει το ρεκόρ της μικρότερης αναλογίας ιατρών και ασθενών πανελλήνια. Αναμένονται λοιπόν μετακινήσεις γιατρών για την κάλυψη των αναγκών και σε αυτή την περιοχή.»

Η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ αρκέστηκε να αναφέρει σχετικά με την 6η ΥΠΕ: «Εξήγγειλε για ακόμη μια φορά το ‘σπάσιμο’ της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, όπως πολλές φορές έχει γίνει στο παρελθόν… Εξακολουθεί μας είπε, να αποτελεί προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης όπως άλλωστε και τα τελευταία 5 χρόνια….»

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.