Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανεστάλη ο e- πλειστηριασμός για το εργοστάσιο του Δεσύλλα

ΑΝΑΣΤΟΛΗ
02 Μαΐου 2024 / 10:28
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Ζητήθηκε από την επισπεύδουσα Τράπεζα Πειραιώς κάνοντας αποδεκτή την αίτηση εξάμηνης αναστολής του που κατέθεσε ο Δήμος Κ. Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε αναστολή τέθηκε ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για το πρώην βιομηχανικό συγκρότημα «Δεσύλλα», έκτασης 37 στρεμμάτων, που ήταν προγραμματισμένος να γίνει την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 10 το πρωί.

Η επισπεύδουσα Τράπεζα Πειραιώς ζήτησε την αναστολή του τέταρτου κατά σειρά πλειστηριασμού, κάνοντας αποδεκτή την αίτηση για την εξάμηνη αναστολή του, που κατέθεσε ο Δήμος Κ. Κέρκυρας, ο οποίος έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την απόκτηση του σημαντικού αυτού τοπόσημου, στην περιοχή της Γαρίτσας.

Tο αίτημα του Δήμου κατατέθηκε, ώστε να εξασφαλιστεί ο χρόνος που απαιτείται για τη διαδικασία κατάρτισης και έγκρισης των ισολογισμών των τριών τελευταίων ετών, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν στο τραπεζικό ίδρυμα που θα εγκρίνει τη δανειοδότηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε απευθείας διαπραγματεύσεις με την Τράπεζα Πειραιώς  με την πιο πρόσφατη συνάντηση να πραγματοποιείται  στις 18 Απριλίου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Στ. Πουλημένου στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους.

Μια ημέρα μετά, ο Δήμος επανέλαβε εγγράφως τα όσα εξέθεσε προφορικά στη συνάντηση, με σχετική επιστολή, στην οποία υπέβαλλε το αίτημα εξάμηνης αναστολής του τέταρτου πλειστηριασμού. Μεταξύ άλλων σε αυτή ανέφερε ότι «ήδη Δήμος έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την τραπεζική χρηματοδότηση της αγοράς, όπως επίσης και τις διαδικασίες έγκρισης συμμετοχής του στον πλειστηριασμό, μεταξύ των οποίων και αυτή του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

Τρεις άγονοι πλειστηριασμοί

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φορά που το ιστορικό ακίνητο βγήκε στο «σφυρί» ήταν στις 8 Νοεμβρίου 2023, με τιμή πρώτης προσφοράς στα 8,23 εκατ. ευρώ, ωστόσο κατέληξε άγονος, ελλείψει πλειοδοτών. Το ίδιο συνέβη και στον επαναληπτικό, που έγινε στις 21 Φεβρουαρίου 2024 με το ίδιο τίμημα, όπως και στον επόμενο στις 3 Απριλίου, παρότι η τιμή είχε πέσει τότε στα 6.589.600 ευρώ. Η τιμή πρώτης προσφοράς στον τέταρτο πλειστηριασμό που ήταν προγραμματισμένος για τις 15 Μαΐου, είχε πέσει στα 5.354.050 ευρώ, δηλαδή στο 65% της αρχικά ορισθείσας στα 8.237.000 ευρώ.

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.