Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

CorfuRobotiki: 11 παιδιά από την Κέρκυρα, στην πρώτη πεντάδα παγκοσμίου επιπέδου στην Ρομποτική

CORFUROBOTIKI
01 Μαΐου 2024 / 16:29
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Με ηθικό, δύναμη και αμείλικτη συνεργασία, τα παιδιά ξεπέρασαν τη σωματική κούραση και την έλλειψη ύπνου, επιδεικνύοντας υπομονή και επιμονή

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Στην πρώτη πεντάδα παγκοσμίου επιπέδου στην Ρομποτική βρέθηκαν 11 μαθητές από την Κέρκυρα που έλαβαν μέρος στον τριήμερο παγκόσμιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής αθλητικής ρομποτικής στην Κρήτη. Σε ανακοίνωση τους οι καθηγητές αναφέρουν τα εξής:

«Μετά από τέσσερις ημέρες γεμάτες αδρεναλίνη (26 -29 Απριλίου), μάχες, τεχνικούς ελέγχους, πυρετούς, αδιαθεσίες και διάφορα ευτράπελα η CorfuRobotiki με τις τέσσερις ομάδες της (ηλικίες 10-16) αντιμετώπισαν περίπου 3500 άτομα από 36 χώρες παγκοσμίου επιπέδου. Με ηθικό, δύναμη και αμείλικτη συνεργασία, τα παιδιά ξεπέρασαν τη σωματική κούραση και την έλλειψη ύπνου, επιδεικνύοντας υπομονή και επιμονή.

Αν και αντιμετώπισαν τους καλύτερους του κόσμου ειδικά Ρουμανία, Αίγυπτο και Κίνα, τα παιδιά διακρίθηκαν σε πολλά αγωνίσματα, ειδικά όμως σε δύο κατηγορίες κατάφεραν να βρεθούν στην πρώτη πεντάδα παγκοσμίου επιπέδου, κάνοντας την ΚΕΡΚΥΡΑ και την ΕΛΛΑΔΑ περήφανη. Θέλουμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες πρώτα και κύρια προς τους χορηγούς μας, τους γονείς των παιδιών για την αμέριστη υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών και τους εκπαιδευτές μας για την ακατάπαυστη βοήθεια που προσέφεραν σε όλη τη διαδικασία.

Τέλος, ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που, παρά τη νεανική τους ηλικία, ήρθαν αντιμέτωπα με την πρόκληση και ανταποκρίθηκαν με άψογο τρόπο, αποδεικνύοντας το εξαιρετικό επίπεδο της προετοιμασίας και την άριστη συνεργασία των ομάδων μας, τον ανεξάντλητο τους ενθουσιασμό και τη δέσμευσή τους προς την τεχνολογία και την καινοτομία».

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.