Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προσωρινή πυροσβεστική θωράκιση στο Λιμάνι από ιδιωτική εταιρεία 

Ρυμουλκό
02 Απριλίου 2024 / 17:02
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Θα εξυπηρετεί σκοπούς ρυμούλκουσης μεγάλων πλοίων και περιπτώσεις πυρκαγιάς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες από τα ξημερώματα της Παρασκευής 18/2/2022 όταν στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερείκουσας το πλοίο «Euroferry Olympia» τυλίχτηκε ξαφνικά στις φλόγες οδηγώντας στον θάνατο 11 ανθρώπους. Το «Euroferry Olympia» εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από την Ηγουμενίτσα προς το Μπρίντιζι, όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά με τα τραγικά αποτελέσματα.

Μετά από πλήθος διαμαρτυριών για την έλλειψη θαλάσσιων πυροσβεστικών δυνάμεων και αντί για μόνιμη επίλυση από το κράτος, το νησί εξοπλίστηκε με νέο ρυμουλκό ιδιωτικής εταιρείας που θα ελλιμενίζεται στην Κέρκυρα μόνο κατά τους θερινούς μήνες. 

Με την ευκαιρία της διήμερης επίσκεψης του υφυπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Παππά, έγινε σήμερα επίδειξη του νέου ανοιχτού πυροσβεστικού ρυμουλκού ανοιχτής θαλάσσης στο Λιμάνι της Κέρκυρας.

Το ρυμουλκό είναι 5.500 ίππων, διαθέτει δύο κανόνια νερού και στελεχώνεται από πλήρωμα πέντε ατόμων. 

Βρίσκεται στο λιμάνι εδώ και περίπου μια εβδομάδα και όπως δήλωσε στην "Ε" ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ Σπύρος Ζερβόπουλος πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές: Αφενός ρυμούλκησης μεγάλων σκαφών και αφετέρου έχει πυροσβεστικό εξοπλισμό, τον λεγόμενο FF1. 

«Με αυτόν τον τρόπο θωρακίζονται τα λιμάνια μας και μπορούμε να έχουμε μια αξιόπιστη πυρασφάλεια, όσο δεν διαθέτουμε κάποιο άλλο πυροσβεστικό σκάφος» συμπλήρωσε ο Σπύρος Ζερβόπουλος. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.