Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός

ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ
29 Μαρτίου 2024 / 12:52
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

ΑΘΗΝΑ. Στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 29/03 , ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η  Απριλίου στα 830 ευρώ το μήνα. Συγκεκριμένα ανέφερε:

 «Από την 1η Απριλίου, σε λίγες μέρες από τώρα, όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό θα λαμβάνουν 830 ευρώ τον μήνα. Μιλάμε για μια αύξηση 50 ευρώ, σε ένα ποσό που, όπως θα ακούσουμε και στη συνέχεια, θα συμπαρασύρει προς τα πάνω τριετίες και πολλά επιδόματα τα οποία συνδέονται με τον κατώτατο μισθό.

Θέλω να θυμίσω ότι όταν ήρθαμε στα πράγματα ο κατώτατος μισθός ήταν 650 ευρώ, το 2019. Έχει παρουσιάσει ουσιαστικά μια άνοδο της τάξης του 27%».

Ενώ συνέχισε λέγοντας: «Για το ύψος της αύξησης λάβαμε υπόψη εισηγήσεις κοινωνικών και επιστημονικών φορέων. Ενώ και φέτος η αύξηση αυτή έρχεται πια νωρίτερα, 1η Απριλίου, προκειμένου να ωφεληθούν από αυτή την αύξηση και όλοι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό».

ΦΩΤΟ@primeminister.gr

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.