Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση για τα «Σχολεία - Πρεσβευτές» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Σχολεία Πρεσβευτές
13 Μαρτίου 2024 / 12:53

Απονεμήθηκαν Βραβεία και Βεβαιώσεις Συμμετοχής στους Μικρούς και Μεγάλους Πρεσβευτές (Junior & Senior Ambassadors) της προηγούμενης σχολικής χρονιάς των Σχολικών Μονάδων της Κέρκυρας και συγκεκριμένα του 3ου ΓΕΛ Κέρκυρας, του 4ου ΓΕΛ Κέρκυρας και των Λυκειακών Τάξεων του Γυμνασίου Σκριπερού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εορταστική τιμητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με αφορμή το πρόγραμμα: «Σχολεία Πρεσβευτές» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του νέου κτηρίου του 4ου Γενικού Λυκείου Κέρκυρας το οποίο και είχε την ευθύνη οργάνωσής της.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά και ο επικεφαλής του Europe Direct Ηπείρου Δημήτρης Γκόλας.

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν Βραβεία και Βεβαιώσεις Συμμετοχής στους Μικρούς και Μεγάλους Πρεσβευτές (Junior & Senior Ambassadors) της προηγούμενης σχολικής χρονιάς των Σχολικών Μονάδων της Κέρκυρας και συγκεκριμένα του 3ου ΓΕΛ Κέρκυρας, του 4ου ΓΕΛ Κέρκυρας και των Λυκειακών Τάξεων του Γυμνασίου Σκριπερού.

Το πρόγραμμα «Σχολείο-Πρεσβευτής» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS) δίνει στους μαθητές την ευκαιρία να κατανοήσουν τα δικαιώματά τους ως πολίτες της ΕΕ και να μάθουν για τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Έχει σκοπό να βελτιώσει τις γνώσεις των μαθητών σχετικά με την ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική δημοκρατία, τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τι ευρωπαϊκές αξίες.

Το πρόγραμμα ενθαρρύνει επίσης τους μαθητές να συμμετάσχουν ενεργά στις δημοκρατικές διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απευθύνεται σε μαθητές από διάφορα εκπαιδευτικά, κοινωνικά και γεωγραφικά υπόβαθρα και διευρύνει τους ορίζοντες των μαθητών/τριών ως προς το ευρωπαϊκό και διεθνές γίγνεσθαι.