Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα θέματα που συζήτησε η Λέσχη Αρχιμαγείρων με Χαλικιόπουλο και Βουσολίνο

ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ
29 Φεβρουαρίου 2024 / 16:34

Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης, ήταν η ανάγκη εξεύρεσης ενός πολυχώρου, ο οποίος θα στεγάσει τις δράσεις της Λέσχης με στόχο την ανάδειξη του γαστρονομικού πολιτισμού και των πρωτογενών προϊόντων της Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ Κ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ) Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε χθες ο Αντιδήμαρχος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης, Σπύρος Χαλικιόπουλος, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, παρουσία και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Παλιάς Πόλης και Εμπορίου, Κώστα Βουσολίνου.

Στη συνάντηση, από την πλευρά της Λέσχης συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου  Αναστάσιος Ανδριώτης, o Αντιπρόεδρος Σπύρος  Βουλισμάς, ο Γραμματέας Βίκτωρας Γραμμένος και το μέλος Κώστας Βάρελης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα μέλη του  Διοικητικού Συμβουλίου, ενημέρωσαν τους δύο Αντιδημάρχους για τις δράσεις της Λέσχης, ενώ, η συζήτηση στράφηκε σε ζητήματα που απασχολούν την Ένωσή τους. 

Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης, ήταν η ανάγκη εξεύρεσης ενός πολυχώρου, ο οποίος θα στεγάσει τις δράσεις της Λέσχης με στόχο την ανάδειξη του γαστρονομικού πολιτισμού και των πρωτογενών προϊόντων της Κέρκυρας, καθώς και την ανάπτυξη σχετικών εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών προγραμμάτων.

Τόσο ο κ. Χαλικιόπουλος όσο και ο κ. Βουσολίνος, συγχάρηκαν τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων για το σημαντικό έργο που επιτελούν  στον χώρο της κερκυραϊκής  γαστρονομίας και στην ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων, ενώ, ο κ. Χαλικιόπουλος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: “τέτοιου  είδους συνέργειες, εισάγουν, μεταξύ άλλων, νέες δημιουργικές πρακτικές ώστε να αναπτυχθούν βιώσιμες  οικονομίες και να ενισχυθεί η αίσθηση ταυτότητας και η κοινωνική συνοχή. Η δημιουργία ενός πολυχώρου, στο οποίο θα διεξάγονται σεμινάρια, μαθήματα μαγειρικής και workshops, τα οποία θα ενσωματώνουν συναρπαστικές αφηγήσεις και  θα παρουσιάζουν τη γαστρονομία ως αναπόσπαστο στοιχείο του τοπικού πολιτισμού και του τρόπου ζωής των κατοίκων, θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ολοκληρωμένη παρουσίαση της τοπικής μας γαστρονομίας και θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν του νησιού μας”.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Χαλικιόπουλος  δεσμεύθηκε για τη διοργάνωση μιας ευρείας σύσκεψης με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα συνεργασίας με τον Δήμο για την, από κοινού, διεκδίκηση,  ευρωπαϊκών προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων.

Τέλος, τόσο ο κ. Χαλικιόπουλος όσο και ο κ. Βουσολίνος εξέφρασαν τη βούληση να συμβάλουν με κάθε πρόσφορο μέσο στην  περαιτέρω ανάδειξη και προβολή της γαστρονομικής μας παράδοσης, μέσα από  θεματικές δράσεις, με στόχο  τον εμπλουτισμό της ταξιδιωτικής εμπειρίας, την αναβάθμιση της τουριστικής μας εικόνας  και την ανάπτυξη του γαστρονομικού μας χαρτοφυλακίου ως μέρος της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

ΦΩΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ Κ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ