Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι προτεραιότητες των εκλεγμένων εσωτερικών μελών του συμβουλίου διοίκησης του Ιονίου Πανεπιστημίου

Ιόνιο Πανεπιστήμιο
29 Φεβρουαρίου 2024 / 10:00

Οι δεσμεύσεις τους για την επόμενη τετραετία προς όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 οι εκλογές για την ανάδειξη των εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιονίου Πανεπιστημίου, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με την εκλογή των συνολικά πέντε εξωτερικών μελών του Συμβουλίου, με την απαιτούμενη από το Νόμο ευρεία πλειοψηφία. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο η προσέλκυση υψηλού επιπέδου υποψηφιοτήτων εξωτερικών μελών.

Ως τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ακαδημαϊκή κοινότητα η οποία μας τίμησε με την ψήφο και την εμπιστοσύνη της. Παράλληλα, δηλώνουμε πως θεωρούμε ως υψηλής προτεραιότητας την ενίσχυση του Ιονίου Πανεπιστημίου στην βάση τριών διακριτών αξόνων:

1. Την ενίσχυση της ερευνητικής και ακαδημαϊκής αριστείας και την σημαντική αύξηση της χρηματοδότησης της έρευνας και όλων των αξιόλογων ερευνητικών δραστηριοτήτων και ομάδων του Ιονίου Πανεπιστημίου μέσω ανταγωνιστικών προγραμμάτων.

2. Τα θεμέλια της επίλυσης μέσα στην επόμενη τετραετία του στεγαστικού ζητήματος του Ιονίου Πανεπιστημίου σε όλα τα νησιά – έδρες του, προς όφελος των φοιτητών και των φοιτητριών του.

3. Την εκπροσώπηση όλων ανεξαιρέτως των Σχολών στις αποφάσεις και στην στρατηγική εξέλιξης του Ιονίου Πανεπιστημίου με πλήρη εξισορρόπηση της θέσης και του μεγέθους των Τμημάτων σε σχέση με τον πολυνησιωτικό χαρακτήρα των Σχολών και του Πανεπιστημίου.

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο έχει ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια για την υλοποίηση και την ανάδειξη πολλών καλών και καινοτόμων πρακτικών. Σε μία συγκυρία έντονου ανταγωνισμού και δραματικών αλλαγών του χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης, οφείλει να διασφαλίσει την ενότητα της ακαδημαϊκής κοινότητας και να εισαγάγει ένα επιτυχημένο συνεργατικό σχήμα, όχι μόνο για να επιβιώσει ακαδημαϊκά, αλλά πρωτίστως για να ξεχωρίσει ως περιφερειακός πόλος ακαδημαϊκής αριστείας.

Αυτό αποτελεί την ειλικρινή δέσμευσή μας για την επόμενη τετραετία προς όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος
Καθηγητής Ηλίας Γιαρένης
Καθηγητής Δήμος Δημητριάδης
Καθηγητής Σωτήρης Λίβας
Καθηγήτρια Χριστίνα Μπενέκη
Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος