Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέθανε ο Jacob Rothchild

Jacob Rothchild
26 Φεβρουαρίου 2024 / 19:05

Η οικογένεια Rothschild έχει στην ιδιοκτησία της πολυτελή βίλα στη Βόρεια Κέρκυρα

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο Λόρδος Jacob Rothschild, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Σε μια δήλωση στο πρακτορείο ειδήσεων PA τη Δευτέρα, η οικογένεια του Rothschild  είπε ότι «ο πατέρας μας Τζέικομπ ήταν μια ισχυρή παρουσία στις ζωές πολλών ανθρώπων» και ότι «θα ταφεί σύμφωνα με τα εβραϊκά έθιμα σε μια μικρή οικογενειακή τελετή».

Σε ένα tweet στο X, το Ίδρυμα Rothschild είπε ότι «με βαθιά λύπη ανακοινώνει τον θάνατο του Λόρδου Rothschild, επιχειρηματία, επιχειρηματία, φιλάνθρωπο και πολιτιστικό ηγέτη».

«Θα λείψει πολύ στην οικογένειά του, στους συναδέλφους του και στους πολλούς φίλους του», προστίθεται.

Η οικογένεια Rothschild έχει στην ιδιοκτησία της επι δεκαετίες πολυτελή βίλα στη Βόρεια Κέρκυρα, σε μία τεράστια έκταση στην περιοχή Κερασιά.

Η αξία της έκτασης που καταλαμβάνει η βίλα Rothschild, γνωστής οικογένειας μεγαλοτραπεζιτών, ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν φιλοξενηθεί αρκετοί βασιλείς κρατών, αλλά και διάσημοι.

Σημειώνεται ότι η βίλα αποτελούσε την αγαπημένη καλοκαιρινή απόδραση και της πριγκίπισσας Νταϊάνας, ενώ ο Βασιλιάς Κάρολος και η πριγκιπική οικογένεια της Ουαλίας έχουν φιλοξενηθεί αρκετές φορές στη μοναδική αυτή γωνιά του νησιού.