Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για πρώτη φορά μαζί «στα θρανία» πυροσβέστες, δασάρχες, αστυνομικοί, ΟΤΑ και ΔΕΔΔΗΕ

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης
19 Φεβρουαρίου 2024 / 14:13
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Eκπαιδευτικό σεμινάριο για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης

ΑΘΗΝΑ. Επιμορφωτικό πρόγραμμα με αντικείμενο την κοινή εκπαίδευση όλων των στελεχών των σωμάτων ασφαλείας και των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο προετοιμασίας της αντιπυρικής περιόδου. 

Πρόκειται για το 1ο από  τα 4 σεμινάρια που θα υλοποιηθούν, στο οποίο συμμετείχαν 250 στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας από όλη την Ελλάδα ανά περιφερειακή ενότητα, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα προστεθούν και αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας. Μεταξύ των αξιωματικών που παρακολουθούν το εκπαιδευτικό σεμινάριο βρίσκονται και τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας .

Τα στελέχη αυτά θα λειτουργήσουν ως «πυρήνες», οι οποίοι θα μεταφέρουν τις γνώσεις τους σε όλους τους φορείς και όλα τα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας ανά νομό, όπου θα γίνουν αντίστοιχες κοινές εκπαιδεύσεις με την επιπλέον συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ΔΕΔΔΗΕ. Στην τελική φάση του επιμορφωτικού προγράμματος θα πραγματοποιηθούν κοινές ασκήσεις στο πεδίο.

Στο σημερινό επιμορφωτικό πρόγραμμα αναπτύχθηκαν  κρίσιμα θέματα όπως τα είδη, τα χαρακτηριστικά και η κατανομή των δασών, των εθνικών δρυμών και των προστατευόμενων περιοχών, η διαχείριση και η προστασία τους εν μέσω κλιματικής κρίσης, τα έργα και οι δράσεις πρόληψης για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, η συμπεριφορά των πυρκαγιών, ο ρόλος της καύσιμης ύλης και της τοπογραφίας, η επίδραση των μετεωρολογικών συνθηκών και η αλληλεπίδρασή τους σε πυρκαγιές ακραίας συμπεριφοράς κ.α.

ΦΩΤΟ: Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.