Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Συνεργασία Ιονίου Πανεπιστημίου και 3ου Λυκείου στα πλαίσια του ERASMUS +

ERASMUS +
15 Φεβρουαρίου 2024 / 10:10

Το πρόγραμμα στοχεύει στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών στις πιο εξελιγμένες ψηφιακές μεθόδους που εντάσσονται με παιδαγωγικό τρόπο στο πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος της Ιστορίας

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ). Το τμήμα Ιστορίας και το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το 3ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας θα συνεργαστούν στο πρόγραμμα Erasmus+ "Past Continuous".

Το πρόγραμμα στοχεύει στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών στις πιο εξελιγμένες ψηφιακές μεθόδους που εντάσσονται με παιδαγωγικό τρόπο στο πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος της Ιστορίας και στην αξιοποίηση σύγχρονης μεθοδολογίας καθώς και στην παραγωγή ψηφιακού διδακτικού υλικού με βάση τις αρχές του ιστορικού γραμματισμού.

Πρόκειται για μια δημιουργική πρόταση ομάδας εκπαιδευτικών του 3ου Λυκείου Κέρκυρας προς το Ιόνιο Πανεπιστήμιο η οποία υλοποιείται μέσα από μια ευρύτερη συνεργασία τριών ευρωπαϊκών σχολείων και δύο Πανεπιστημίων με συντονιστή το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης. Με την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης  σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο η μεθοδολογία που θα παραχθεί θα εφαρμοστεί στα σχολεία εταίρους και θα προταθεί στα ευρωπαϊκά προγράμματα σπουδών.

Τμήμα Ιστορίας                                Τμήμα ΤΞΜΔ                3ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας

Κώστας Αγγελάκος                                      Σωτ. Λίβας                  Μαρία  Ανυφαντή,

  Νικολέτα Ρούσσου                               Αναστ. Παριανού         Δώρα Παπαδοπούλου

Πάνος Μηλιώνης                                                                            Ευτυχία Κούστα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ