Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προφυλακιστέοι ένας Μεξικανός και ένας Έλληνας για κλοπές και ναρκωτικά στην Κέρκυρα

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ
08 Φεβρουαρίου 2024 / 11:20
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους ο 31χρονος Μεξικανός και ο 38χρονος Έλληνας που συνελήφθησαν στην Κέρκυρα την περασμένη Κυριακή (04/02) για κλοπές, διαρρήξεις και  παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Οι δύο κατηγορούμενοι μετά την προσαγωγή τους στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας και την άσκηση σε βάρος τους ποινική δίωξης, παραπέμφθηκαν στην Ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Κέρκυρας για διενέργεια κυρίας ανάκρισης και χθες (07.02.2024), μετά το πέρας των απολογιών τους, διατάχθηκε η προσωρινή τους κράτηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μεξικανός εντοπίστηκε και συνελήφθη από την Αστυνομία το απόγευμα της Κυριακής μετά από κλήση για διάρρηξη σε κομμωτήριο στην πόλη της Κέρκυρας, από το οποίο έκλεψε έναν φορητό υπολογιστή.

Ωστόσο από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, προέκυψε ότι ο 31χρονος μαζί με τον 38χρονο Έλληνα συνεργό του διέρρηξαν νωρίτερα φαρμακείο και ξενοδοχείο,περιφερειακά της πόλης αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, πληθώρα ναρκωτικών και ψυχοτρόπων δισκίων, καθώς και αλκοολούχα ποτά.

Ο 38χρονος εντοπίστηκε και αυτός και συνελήφθη μετά από αναζητήσεις αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ο κλεμμένος υπολογιστής, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος των ναρκωτικών και ψυχοτρόπων δισκίων. Σε βάρος των δυο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.