Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Σαν Τζιάκομο Κινέζοι φοιτητές

ΚΙΝΕΖΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
02 Φεβρουαρίου 2024 / 15:49

Συμμετέχουν σε πρόγραμμα εξοικείωσης με τον ελληνικό πολιτισμό

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ Κ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ) Στο Ιστορικό Δημαρχείο της Πόλης, υποδέχθηκε σήμερα, ο Αντιδήμαρχος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης, Σπύρος Χαλικιόπουλος, πολυπληθή αντιπροσωπεία Κινέζων φοιτητών, οι οποίοι συμμετέχουν σε πρόγραμμα εξοικείωσης με τον ελληνικό πολιτισμό. 

Το πρόγραμμα αποτελεί το επιστέγασμα συνεργασίας μεταξύ του Εργαστηρίου που διευθύνει ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Καθηγητής Αθανάσιος Ευσταθίου, του Πανεπιστημίου του Σιτσουάν και του Αυστραλιανού Αρχαιολογικού Ινστιτούτο Αθηνών. Δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ της "Ε".

Η επαρχία Σιτσουάν βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της χώρας, και έχει πληθυσμό 83 εκατομμύρια. Το πανεπιστήμιο της Σιτσουάν είναι από τα πλέον δυναμικά, με περίπου 70.000 φοιτητές, με μεγάλο εύρος σχολών. Οι επισκέπτες φοιτητές που επισκέφθηκαν το Ιστορικό Δημαρχείο προέρχονται από όλο το φάσμα των επιστημών, από την Ιατρική και τη Μηχανολογία, έως τις ανθρωπιστικές σπουδές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Χαλικιόπουλος παρουσίασε στους φοιτητές το αρχιτεκτονικό, ιστορικό και πολιτιστικό υπόβαθρο που φέρει το νησί της Κέρκυρας, ενώ εστίασε στις δυνατότητες ανάπτυξης που παρουσιάζει ως εκπαιδευτικός προορισμός.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχάρη τον Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου  κ. Αθανάσιο Ευσταθίου και τους συνεργάτες του  για τη σημαντική αυτή δράση εξωστρέφειας, η οποία αναβαθμίζει το κύρος του εκπαιδευτικού ιδρύματος και ταυτόχρονα θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού τουρισμού στην Κέρκυρα. Στην κατεύθυνση αυτή,  όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαλικιόπουλος, η νέα δημοτική αρχή θα σταθεί αρωγός με κάθε πρόσφορο μέσο για την προβολή και  ενίσχυση του ρόλου που καλείται να διαδραματίσει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην ευρύτερη περιοχή.

 

ΦΩΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ Κ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ