Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: «Πράσινο φως» για την χωροθέτηση της μαρίνας Λευκίμμης"

ΜΑΡΙΝΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
26 Ιανουαρίου 2024 / 11:36
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Τα επόμενα 24ωρα, μόλις ολοκληρωθεί το γραφειοκρατικό σκέλος και υπογράψει και η Υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη - την οποία ιδιαίτερα ευχαριστώ -, θα ανοίξει ο δρόμος για την προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού από το ΤΑΙΠΕΔ."

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στ. Γκίκας, σε συνάντηση που είχε την Πέμπτη 26/01 με τον Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Μύρωνα Φλουρή, η Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων έδωσε το "πράσινο φως" για τη χωροθέτηση της μαρίνας Λευκίμμης και αναμένεται να ανοίξει άμεσα ο δρόμος για την προκήρυξη του διαγωνισμού από το ΤΑΙΠΕΔ. Συγκεκριμένα, η ανάρτηση του Στ. Γκίκα αναφέρει:

"Νέα συνάντηση είχα σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Μύρωνα Φλουρή.

Ο Γενικός Γραμματέας με ενημέρωσε ότι σήμερα, η Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων (Ε.Τ.Λ.) έδωσε το «πράσινο φως» για την χωροθέτηση της μαρίνας της Λευκίμμης και τα επόμενα 24ωρα, μόλις ολοκληρωθεί το γραφειοκρατικό σκέλος και υπογράψει και η Υπουργός  Όλγα Κεφαλογιάννη - την οποία ιδιαίτερα ευχαριστώ -, θα ανοίξει ο δρόμος για την προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού από το ΤΑΙΠΕΔ.

Σε επόμενη συνεδρίαση της Ε.Τ.Λ. θα ακολουθήσει και η χωροθέτηση της μαρίνας της Ημερολιάς στην Βόρεια Κέρκυρα.

Σε ό,τι αφορά στη Μαρίνα της Λάκκας Παξών, θα πρέπει να γίνουν επικαιροποιήσεις μελετών και συνεπώς θα καταβληθεί προσπάθεια να χρηματοδοτηθούν από σχετικό πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού.

Έθεσα επίσης την εκκρεμότητα με την χωροθετημένη μαρίνα στην Φιερούλα Πεντατίου στη Νότια Κέρκυρα και ζήτησα επίσης να χρηματοδοτηθούν από το ίδιο πρόγραμμα οι απαραίτητες μελέτες. Για το ζήτημα αυτό θα υπάρξει σύντομα νέα συνάντησή μου με τον Γενικό Γραμματέα.

Τέλος, ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την χρηματοδότηση προτάσεων ανάπτυξης εναλλακτικού Τουρισμού στην Κέρκυρα, όπως Καταδυτικού, Θρησκευτικού, κ.λπ., καθότι το Υπουργείο Τουρισμού ήδη αξιολογεί προτάσεις και χρηματοδοτεί την ανάδειξη εναλλακτικών μορφών Τουρισμού.

Για όλα αυτά τα θέματα, προσκάλεσα τον Γενικό Γραμματέα στην Κέρκυρα, με την επίσκεψη να ορίζεται για το Β’ 15θήμερο του προσεχούς Απριλίου".

ΦΩΤΟ@FB ΣΤ ΓΚΙΚΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.