Κυριακή 02.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μικρή η συμμετοχή στην πορεία κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
18 Ιανουαρίου 2024 / 13:29
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Υπό κατάληψη το 1ο και 2ο ΓΕΛ Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με περιορισμένη συμμετοχή ανανεώθηκε το ραντεβού στους δρόμους που έδωσαν για σήμερα φοιτητές και εκπαιδευτικοί της Κέρκυρας ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που διοργανώθηκαν για σήμερα, με κύριο διακύβευμα την διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας.

Στη διαμαρτυρία έλαβαν μέρος λιγοστοί φοιτητές από τα τμήματα Πληροφορικής, Ιστορίας, Τεχνών Ήχου και Εικόνας  και Αρχειονομίας, καθώς και καθηγητές μέσης εκπαίδευσης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ Κέρκυρας. Το Σωματείο εκπαιδευτικών μάλιστα για την καλύτερη δυνατή συμμετοχή, κήρυξε διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Η συγκέντρωση έγινε στις εγκαταστάσεις του Ιονίου Πανεπιστημίου , στο χώρο του παλιού Ψυχιατρείου και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με συνθήματα και πανό κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Υπό κατάληψη

 Στο πλαίσιο πάντως της σημερινής κινητοποίησης κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ, πραγματοποιήθηκαν και καταλήψεις σε σχολεία της Κέρκυρας. Συγκεκριμένα «λουκέτο» μπήκε στο 1ο και το 2ο ΓΕΛ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.