Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραγωγικές συναντήσεις προέδρων κοινοτήτων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας

Κοινότητες δήμου Βόρειας Κέρκυρας
08 Ιανουαρίου 2024 / 11:56

Με στοχο την προετοιμασία των νέων κοινοτικών αρχών με την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, για την αποτελεσματική διαχείριση, το πλαίσιο λειτουργίας και τη διακυβέρνηση των τοπικών κοινωνιών

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Εξόχως εποικοδομητικές αποδείχθηκαν οι  συναντήσεις εργασίας που διοργανώθηκαν από τη Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας για τους νεοεκλεγμένους προέδρους του Δήμου.

Η αρχή έγινε με τη συνάντηση εργασίας το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Σχολικού κέντρου Θιναλίων στην Αχαράβη. Είχαν κληθεί να συμμετάσχουν όλες οι νέες κοινοτικές αρχές (πρόεδροι Κοινοτήτων και μέλη των τοπικών Συμβουλίων) και οι Επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας.

Η εκδήλωση στόχευσε στη δημιουργία ενός διαλογικού χώρου που θα συμβάλει στην προετοιμασία των νέων κοινοτικών αρχών με την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, προσφέροντας πρακτικές οδηγίες και βέλτιστες πρακτικές για την αποτελεσματική διαχείριση, πλαίσιο λειτουργίας και διακυβέρνηση των τοπικών κοινωνιών.

Διανεμήθηκε σε όλους τους  προέδρους και στους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων, το βιβλίο του ΚΩΔΙΚΑ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ του Ν.3463/2006 με τις τελευταίες τροποποιήσεις μέχρι και του νόμου 5043/2023, το κείμενο του Ν.4804/2021,όπως ισχύει , και την αιτιολογική έκθεση του κώδικα που επισημαίνονται οι καινοτομίες του. Παράλληλα ένας συνοπτικός οδικός χάρτης αρμοδιοτήτων τόσο του προέδρου κοινότητας όσο και του συμβουλίου κοινότητας.

Ακολούθησαν ξεχωριστές εποικοδομητικές συναντήσεις εργασίας της Δημοτικής Αρχής  παρουσία του Δημάρχου  κ. Γιώργου Μαχειμάρη και  συνεργατών του με τους κ.κ προέδρους  κοινοτήτων ανά Δημοτική ενότητα και δη Εσπερίων (3-1-2024 στο πολιτιστικό κέντρο Βελονάδων)- Αγίου Γεωργίου (4-1-2024 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου- Λυκείου Αγρού) – Θιναλίων (5-1-2024 στο γραφείο Δημάρχου Δημαρχείο, Αχαράβη), ενώ την Τρίτη 9-01-2024 έχει προγραμματιστεί η συνάντηση με τους προέδρους κοινοτήτων της ΔΕ Κασσωπαίων.
Η ατζέντα των συναντήσεων αφορά στα θέματα: ύδρευσης, πολιτικής προστασίας , διαχείρισης απορριμμάτων και τεχνικό πρόγραμμα 2024.