Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: "Η Βενετσιάνικη Κρήνη στο Κομπίτσι συνεχίζει να καταρρέει"

ΚΟΜΠΙΤΣΙ
05 Ιανουαρίου 2024 / 16:25

"Οι υποσχέσεις, πανομοιότυπες και χρονίζουσες, που αποδεικνύεται ότι δόθηκαν μόνο για προεκλογικούς σκοπούς, η κοροϊδία του κερκυραϊκού λαού και η εγκατάλειψη των μνημείων και της ιστορικής μνήμης δεν μπορούν να συνεχιστούν"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΛ, ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ). Η Βενετσιάνικη Κρήνη στο Κομπίτσι συνεχίζει να καταρρέει, αναμένοντας να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν στο ελάχιστο.

Απαράδεκτος ο συνεχής εμπαιγμός των Κερκυραίων για τις περίφημες "μελέτες" που η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπόσχεται από το 2021.

14 Οκτωβρίου 2021: Τμήμα της Βενετσιάνικης Κρήνης καταρρέει λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλος».

21 Οκτωβρίου 2021: Επτά μέρες μετά τις καταστροφές, ο βουλευτής Αλέξανδρος Αυλωνίτης καταθέτει ερώτηση στη Βουλή για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

15 Νοεμβρίου 2021: Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη απαντώντας στην ερώτηση, υποστηρίζει ότι είναι σε εξέλιξη η ανάθεση των αναγκαίων μελετών με χρηματοδότηση από πιστώσεις του Υπουργείου για τη διάσωση του μνημείου.

2 Νοεμβρίου 2022: Ο βουλευτής Αλέξανδρος Αυλωνίτης επισκέπτεται εκ νέου την Βενετσιάνικη Κρήνη και διαπιστώνει επιπρόσθετα προβλήματα στο μνημείο (π.χ. περαιτέρω κατάρρευση του βόρειου πρανούς). Παρά τις διαβεβαιώσεις οι μελέτες όχι μόνο δεν είναι σε εξέλιξη, όπως ισχυρίστηκε η κα. Μενδώνη, αλλά δεν έχουν καν ανατεθεί!

 28 Μαρτίου 2023: Ενόψει βουλευτικών εκλογών ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Γκίκας θυμάται ότι υπάρχει Βενετσιάνικη Κρήνη. Την επισκέπτεται, φωτογραφίζεται και ανακοινώνει εκ νέου όσα είχε υποσχεθεί και η Μενδώνη πριν από ενάμιση χρόνο. "Θα συμβασιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες η μελέτη αναστήλωσης και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες", είπε αποκαλύπτοντας την απίστευτη κοροϊδία και την αδιαφορία για το μνημείο.

2 Ιανουαρίου 2024: Στον απολογισμό του ο κ. Γκίκας μας προκαλεί. Χρηματοδοτήθηκε, λέει, από το Υπ. Πολιτισμού η μελέτη για τη Βενετσιάνικη Κρήνη. Αν ισχύουν στο ελάχιστο όσα υποστηρίζει, πότε σκοπεύει η Κυβέρνηση να υλοποιήσει τις μελέτες που πλήρωσε και να προχωρήσει σε σωστικές παρεμβάσεις στο μνημείο;

Σήμερα, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης επισκέφθηκε εκ νέου, για πολλοστή φορά την Βενετσιάνικη Κρήνη στο Κομπίτσι. Η εικόνα που παρουσιάζει το μνημείο είναι άκρως αποκαρδιωτική!

Οι υποσχέσεις, πανομοιότυπες και χρονίζουσες, που αποδεικνύεται ότι δόθηκαν μόνο για προεκλογικούς σκοπούς, η κοροϊδία του κερκυραϊκού λαού και η εγκατάλειψη των μνημείων και της ιστορικής μνήμης δεν μπορούν να συνεχιστούν. Το θέμα της Βενετσιάνικης Κρήνης στο Κομπίτσι θα έρθει και πάλι στη Βουλή, με ερώτηση που θα καταθέσει άμεσα ο κ. Αυλωνίτης, αναζητώντας μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου ουσιαστικές απαντήσεις και λύσεις.

ΦΩΤΟ@ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ