Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την ολοκλήρωση της αποκατάστασης τριών κτιρίων του Μον Ρεπό ανακοίνωσε η Υδραίου

ΜΟΝ ΡΕΠΟ
29 Δεκεμβρίου 2023 / 14:25

Το έργο αφορούσε στην αποκατάσταση τριών από τα συνοδευτικά κτίρια της έπαυλης Μον Ρεπό και πιο συγκεκριμένα της «Οικίας φύλακα Μαστροκωστόπουλου», του «Κτιρίου Κλινικής» και του «Κτιρίου Προσωπικού»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΜΕΡΟΠΗ ΥΔΡΑΙΟΥ). Την  ολοκλήρωση της αποκατάστασης των τριών κτηρίων του Μον Ρεπό ανακοίνωσε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων η οποία επισκέφθηκε το χώρο με τον αντιδήμαρχο Τ.Υ. Ν. Καλόγερο και υπηρεσιακούς παράγοντες. Η Μ. Υδραίου ανέφερε όλες τις παρεμβάσεις που έγιναν στο κτήμα του Μον Ρεπό κατά τη διάρκεια της θητείας της επισημαίνοντας την σημαντική βελτίωση που επιτεύχθηκε τόσο για την εικόνα της δασικής έκτασης όσο και των υποδομών.  

Ειδικότερα, το έργο αφορούσε στην αποκατάσταση τριών από τα συνοδευτικά κτίρια της έπαυλης Μον Ρεπό και πιο συγκεκριμένα της «Οικίας φύλακα Μαστροκωστόπουλου», του «Κτιρίου Κλινικής» και του «Κτιρίου Προσωπικού». Και στα τρία κτίρια έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες αποκατάστασης και εντός των ημερών με τον καθαρισμό των αύλειων χώρων παραδίδονται στο Δήμο. Στα τρία αυτά κτήρια έγιναν καθολικές και ριζικές παρεμβάσεις αποκατάστασης και από την ερειπιώδη κατάσταση που βρίσκονταν αποτελούν πλέον στολίδι για το Μον Ρεπό.

 

 

Η Δήμαρχος δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για την ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης των τριών κτηρίων του Μον Ρεπό. Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε η προηγούμενη δημοτική αρχή και ένα έργο το οποίο πέρασε αρκετές περιπέτειες λόγω της πανδημίας και της συνακόλουθης ενεργειακής κρίσης (2019-2023) με συνέπεια χρονικές καθυστερήσεις. Παρά ταύτα, σήμερα είδαμε από κοντά ότι το έργο αυτό ολοκληρώθηκε και παραδίδεται στο Δήμο και την κοινωνία. Δράττομαι της ευκαιρίας να επισημάνω ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν εντός του κτήματος Μον Ρεπό παρεμβάσεις που ήταν για χρόνια αναγκαίες. Εκτός του καθαρισμού του δασικού τμήματος του Μον Ρεπό, κατασκευάσαμε για πρώτη φορά εντός του κτήματος νέες δημόσιες τουαλέτες οι οποίες θα εξυπηρετήσουν τόσο τους συμπολίτες μας όσο και τους χιλιάδες επισκέπτες μας. Συγχρόνως, εκτελείται ήδη η ανακατασκευή του κτηρίου το οποίο βρίσκεται στην είσοδο του Μον Ρεπό που βρισκόταν σε άθλια και ερειπιώδη κατάσταση επί δεκαετίες. Για το έργο αυτό η διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών ολοκλήρωσε όλες τις απαιτούμενες μελέτες και εξασφάλισε τις εγκρίσεις από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο προκειμένου να τεθεί προς υλοποίηση η ανακατασκευή η οποία αποτελούσε και δέσμευσή μας.  Σημειώνω ότι τα δύο αυτά έργα υλοποιήθηκαν από ίδιους πόρους του Δήμου (ΚΑΠ). Τον περασμένο Σεπτέμβριο εγκρίθηκε από το ΚΑΣ τόσο η χωροθέτηση του θεάτρου Ρένα Βλαχοπούλου όσο και ο πλήρης φάκελος μελετών για την ανακατασκευή του, ενέργειες οι οποίες ήταν χρονοβόρες και απαιτητικές. Ευχαριστώ όλους όσοι εργάστηκαν για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι τους οποίους θέσαμε και που με τη λήξη της θητείας μας έχουμε τη χαρά να παραδίδουμε στην Κέρκυρα και τους συμπολίτες μας».

ΦΩΤΟ@ΜΕΡΟΠΗ ΥΔΡΑΙΟΥ