Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δύο συλλήψεις για απόπειρα ληστείας στην Κεφαλονιά

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
28 Δεκεμβρίου 2023 / 21:11
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η απόπειρα είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ένοικου της οικείας

ΣΑΜΗ. Δύο αλλοδαποί ηλικίας 18 και 25 ετών συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κεφαλληνίας, για απόπειρα ληστείας και παράβαση του νόμου για τα όπλα. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα. Συγκεκριμένα:

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το βράδυ της Τετάρτης 27/12, οι δράστες παραβίασαν παράθυρο οικίας ηλικιωμένου σε περιοχή της Σάμης Κεφαλληνίας. Στη συνέχεια ο 25χρονος μπήκε στο σπίτι, ενώ ο 18χρονος παρέμεινε εξωτερικά της οικίας.

Εκείνη την ώρα έφτασε στο σπίτι ο ηλικιωμένος ένοικος του, στη θέα του οποίου, ο 25χρονος δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι, προκαλώντας του βαριές σωματικές βλάβες στην κοιλιακή χώρα και την ωμοπλάτη, ενώ στη συνέχεια, μαζί με το συνεργό του, τράπηκαν σε φυγή.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου και παραμένει νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση.

Από την έρευνα των αστυνομικών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο δραστών, οι οποίοι μετά από επισταμένες αναζητήσεις, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν, το απόγευμα της Πέμπτης 28/12, σε περιοχή της Κεφαλονιάς.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σάμης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.