Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Drones, tablets και νέο σκάφος στην υπηρεσία του Λιμεναρχείου Κέρκυρας (video)

Λαέρτης
20 Δεκεμβρίου 2023 / 11:25
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο του έργου αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών «Λαέρτης»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύγχρονο εξοπλισμό αποκτά το Λιμεναρχείο Κέρκυρας μέσω του προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών «Λαέρτης». Ο εξοπλισμός που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, παραδόθηκε σήμερα από την απερχόμενη Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας αντιστοιχεί ένα εναέριο και ένα υποβρύχιο drone, καθώς και 15 tablets. Στην ίδια τελετή παραδόθηκε και ένα ταχύπλοο σκάφος.

 

Η παράδοση - παραλαβή έγινε παρουσία του Διοικητή της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, Αρχιπλοίαρχου Παύλου Τιφτικίδη και του Κεντρικού Λιμενάρχη Κέρκυρας Αντιπλοίαρχου Αναστάσιου Σχοινά.

Την προηγούμενη βδομάδα εξάλλου υπεγράφη το σχετικό Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη και της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για την παραχώρηση χωρίς μίσθωμα χρήσης εξοπλισμού για την επιχειρησιακή ετοιμότητα πολιτικής προστασίας στο Λιμενικό Σώμα.

Ο εξοπλισμός στα Ιόνια Νησιά

Το Πρωτόκολλο αφορά ειδικότερα στην παραχώρηση προς χρήση από την ΠΙΝ στην 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος (για τις Περιφερειακές Ενότητες Ιονίων Νήσων), χωρίς καταβολή μισθώματος του εξής εξοπλισμού:

1. Εξήντα τεμάχια ηλεκτρονικού εξοπλισμού (tablets) η κατανομή των οποίων αντιστοιχεί σε 15 τεμάχια ηλεκτρονικού εξοπλισμού (tablets) για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

2. Τέσσερα τεμάχια ΣμηΕΑ (drones) – εναέρια η κατανομή των οποίων αντιστοιχεί σε 1 τεμάχιο εναέριο ΣμηΕΑ (drones) για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

3. Τέσσερα τεμάχια ΣμηΕΑ (drones) – υποβρύχια η κατανομή των οποίων αντιστοιχεί σε 1 τεμάχιο υποβρύχιο ΣμηΕΑ (drones) για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Συνεργασίας, υποχρεούται η 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος, όπως αποθηκεύσει και συντηρεί κατά τακτά χρονικά διαστήματα τον παρεχόμενο εξοπλισμό. Ο χώρος αποθήκευσης του παραχωρηθέντος εξοπλισμού θα τελεί εν γνώσει της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Κάθε έξι μήνες ή σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα θελήσει και κατόπιν συνεννόησης, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων θα έχει την δυνατότητα να ελέγχει την αποθήκευση και την συντήρηση του εξοπλισμού και να προτείνει μεθόδους καλής χρήσης και συντήρησης.

Το πρωτόκολλο που υπεγράφη έχει διάρκεια 10 έτη και δύναται να παραταθεί με σχετική απόφαση και των δυο συμβαλλομένων μερών.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.