Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Αυλωνίτης στηρίζει δικηγόρους και ελεύθερους επαγγελματίες, απέναντι στην κυβερνητική αλαζονεία

Συμβολική κατάληψη
06 Δεκεμβρίου 2023 / 13:17

Ολόψυχα στο πλευρό των δικηγόρων δηλώνει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ). Οι δικηγόροι, αλλά και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, μετά από τη δεκαετή μνημονιακή περίοδο, την πανδημία, την ενεργειακή κρίση και την σημερινή κατακόρυφη αύξηση των τιμών και του πληθωρισμού, ζητούν στήριξη και κίνητρα. 

• Εισπράττουν τιμωρία και αλαζονική αντιμετώπιση από την κυβέρνηση. 

• Εισπράττουν απαξίωση. 

• Εισπράττουν «εάν δεν "βγαίνουν" οι δικηγόροι ας γίνουν ντελιβεράδες». 

Η οριζόντια φορολόγηση της κυβέρνησης και μάλιστα με τεκμαρτό τρόπο, καταδεικνύει την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους πολίτες, καθώς αντί να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, προκειμένου να συλλαμβάνονται εκείνοι που πράγματι φοροδιαφεύγουν, η κυβέρνηση επιλέγει να θεωρήσει a priori όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες ως φοροφυγάδες. 

Ειδικά για τους δικηγόρους, η φορολόγηση γίνεται ήδη στην πηγή, δηλαδή, ο δικηγόρος με κάθε παράσταση στο δικαστήριο φορολογείται και ο αντίστοιχος φόρος προεισπράττεται από το δικηγορικό σύλλογο, και ήδη τεκμαίρεται το ύψος της φορολογικής ύλης και του αντίστοιχου φόρου. 

Επανειλημμένα με θεσμικές παρεμβάσεις έχουμε σταθεί δίπλα στους δικηγόρους, αλλά και όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, με ερωτήσεις, επιστολές και συναντήσεις. 

Η σημερινή συμβολική κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου Κέρκυρας έχει τεράστια σημειολογική σημασία. Οι δικηγόροι αποδεικνύουν ότι σέβονται την κοινωνία, υπηρετούν το δίκαιο, αγωνίζονται για τη δικαιοσύνη, κρατούν ψηλά τη σημαία των δημοκρατικών διεκδικήσεων. 

Είμαι περήφανος για τους συναδέλφους μου δικηγόρους και θα ήθελα πολύ να είμαι μαζί τους, στην συγκέντρωση αντίδρασης και αξιοπρέπειας. Βρίσκομαι όμως στη Βουλή, για να υπερασπιστώ τις θέσεις της κοινωνίας, ως ομιλητής σήμερα στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Δηλώνω για ακόμη μια φορά ότι είμαι στο πλευρό τους ολόψυχα, ενάντια σε αυταρχικές και άδικες μεθοδεύσεις, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα τους, τα δίκαια αιτήματα μας.