Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη βράβευσε ελαιοπαραγωγούς των Ιονίων Νήσων

Ελαιοπαραγωγοί
29 Nov 2023 / 13:32

Σε εκδήλωση με θέμα "Ελαιόλαδο: Ο υγρός χρυσός των Επτανήσων" εξαίρετοι επιστήμονες κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα για την αξία του λαδιού μας, την ιστορική πορεία της παραγωγής του, αλλά και τα καινοτόμα εργαλεία που δύνανται να βελτιώσουν την ποιότητά του

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εκδήλωση με θέμα "Ελαιόλαδο: Ο υγρός χρυσός των Επτανήσων"! πραγματοποιήθηκε σήμερα από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων 

Μία εκδήλωση στην οποία εξαίρετοι επιστήμονες κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα για την αξία του λαδιού μας, την ιστορική πορεία της παραγωγής του, αλλά και τα καινοτόμα εργαλεία που δύνανται να βελτιώσουν την ποιότητά του.

Η συγκίνηση ήταν μεγάλη, καθώς βραβεύτηκαν και Επτανήσιοι παραγωγοί για την αναγνώριση των κόπων τους και της αγαστής συνεργασίας.

Οι εταιρείες που βραβεύτηκαν από την Κέρκυρα, είναι:

  1. THE GOVERNOR OLIVE OIL
  2. ANDRIOTIS GREEK OLIVE OIL
  3. OLITHEA
  4. ΛΙΑΣΤΡΟ
  5. NYSSOS
  6. MAVROUDIS OLIVE OIL
  7. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
  8. ΕΛΑΩΝ
  9. THE MONK
  10. ΕΝΟΤΙΣ -  OLIVE GROVES

Και από τα υπόλοιπα νησιά μας:

  1. ΓΕΝΝΗΜΑ ΓΗΣ/ ΕΡΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  2. ARELIA
  3. ΕΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ
  4. ARISTEON OLIVE PRESS
  5. SEVEN ISLANDS
  6. ΕΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
  7. PHILOLIA
  8. VOUNO OLIVE PRESS
  9. THERIANOS FAMILY

Ενώ, βραβείο παρέλαβε και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας για την προσφορά τους στην τοπική γαστρονομία.

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη σημειώνει: «Ευχαριστούμε μέσα απ' την καρδιά μας όλους τους καλεσμένους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, καθώς και τους κύριους Προκοπή Μαγιάτη, Κωνσταντίνο Τσουμάνη και Μάρκο Αυλωνίτη για τις εξαιρετικές τους παρουσιάσεις, ο καθένας στον τομέα που εκπροσωπεί.

Τέλος, ευχαριστούμε τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας που για ακόμη μια φορά ήταν στο πλευρό μας και προσέφερε κεράσματα με βάση το ελαιόλαδο, ένας Φορέας που αξίζει την προσοχή μας, καθώς συνδέει τη γαστρονομία με τον τουρισμό.

Η εκδήλωση αυτή, αποτέλεσε και το επιστέγασμα των προσπαθειών της απερχόμενης Διοίκησης και των στελεχών της Αγροδιατροφικής για την τήρηση των καταστατικών μας σκοπών, όπως είναι η προβολή και προώθηση των τοπικών μας προϊόντων, με την ευχή η προσπάθεια να συνεχιστεί».