Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας:«Μένουμε «εντός» για τις ιδέες και όχι για τα πρόσωπα»

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ
24 Nov 2023 / 10:07

«Με αποφασιστικότητα στην νέα περίοδο που σηματοδότησε η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και η δημοκρατική διαδικασία που ανέδειξε τον Στέφανο Κασσελάκη νέο πρόεδρο του κόμματος».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, με τις παραιτήσεις απλών μελών, μελών της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτών, η τοπική οργάνωση εξέδωσε πολιτική απόφαση της διευρυμένης Νομαρχικής Επιτροπής:

Διανύουμε μια περίοδο δραματική και ιδιαίτερα ανησυχητική και για τη χώρα μας. Τόσο ο πόλεμος στην  Ουκρανία όσο και οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και η συνεχιζόμενη γενοκτονία των Παλαιστινίων στην Γάζα επαναφέρουν   στο προσκήνιο ως επιτακτική την ανάγκη για μια εξωτερική πολιτική αδέσμευτη που θα στοχεύει στην κατάπαυση των εχθροπραξιών, την ειρήνη, την ανεξαρτησία και την αυτοδιάθεση των λαών. Η τρομοκρατική δράση της Χαμάς δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τον «πόλεμο των νεκρών παιδιών», όπως έχει ήδη βαφτιστεί. Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να αποκτήσουν το δικό τους ανεξάρτητο κράτος.

Στην χώρα μας η οικονομική κατάσταση των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων επιδεινώνεται ραγδαία. Τα νοικοκυριά στενάζουν, η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια καλπάζουν και η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έχει την πολιτική βούληση να πάρει μέτρα για την αντιμετώπισή τους.

Ο προϋπολογισμός για το 2024 αποκαλύπτει ότι η Ν. Δημοκρατία επιμένει στο ίδιο αποτυχημένο παραγωγικό μοντέλο των εισαγωγών, των κατασκευών και των υπηρεσιών. Το εμπορικό ισοζύγιο επιδεινώνεται, η φοροασυλία των μεγάλων φοροφυγάδων διατηρείται, οι ελεύθεροι επαγγελματίες στοχοποιούνται συλλήβδην ως  φοροφυγάδες, οι ανισότητες διογκώνονται.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση έχουμε υποχρέωση ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αντισταθούμε και να ανταποκριθούμε με συνέπεια στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης: να πάρουμε πρωτοβουλίες για την συνάντησή μας με τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται, με στόχο μια νέα κοινωνική συμμαχία, ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα φέρει ξανά στο προσκήνιο τις δυνάμεις της εργασίας, τον προοδευτικό κόσμο της χώρας, τις δυνάμεις της δημιουργίας και της προόδου. Μόνο ένα σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο.

Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να κλείσει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο κύκλος της εσωστρέφειας και να προχωρήσουμε στην οργανωτική μας ανασυγκρότηση. Να βαδίσουμε με αποφασιστικότητα στην νέα περίοδο που σηματοδότησε η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και η δημοκρατική διαδικασία που ανέδειξε τον Στέφανο Κασσελάκη νέο πρόεδρο του κόμματος.

Είναι κοινή αίσθηση και συνισταμένη των απόψεων όλων μας ότι παραμένουμε στο κόμμα που όλοι μαζί ιδρύσαμε ή ενισχύσαμε στην πορεία και το οποίο αποτελεί ακόμα το πολιτικό μας σπίτι. Μένουμε πιστοί στις αρχές, τις αξίες, τις ιδέες της αριστεράς και όλοι μαζί πορευόμαστε στον δρόμο της ανανέωσης του οράματός μας, συγκροτημένα, με ορίζοντα το Έκτακτο Συνέδριο του κόμματος και τις Ευρωεκλογές.

Ένα συνέδριο που θα καθορίσει το πρόσωπο και τη φυσιογνωμία του κόμματος μιας σύγχρονης αριστεράς χωρίς δογματισμούς και ιδεολογικές προκαταλήψεις, ανανεωμένου σύμφωνα με τις ανάγκες του σήμερα.

Μένουμε «εντός» για να διαμορφώσουμε το σύγχρονο πρόσωπο της Αριστεράς του Ρεαλιστικού Ριζοσπαστισμού, όπως όλοι μαζί είχαμε αποφασίσει. Μένουμε «εντός» για τις ιδέες και όχι για τα πρόσωπα, για την κοινωνία και όχι για τον εαυτό μας.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ                                    ΚΕΡΚΥΡΑ 22/11/2023