Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κομποστοποιητές και υγιεινή διατροφή στο Νηπιαγωγείο Καββαδάδων – Παιδικό Σταθμό Σφακερών και στο 2ο Ειδικό Σχολείο

ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΤΕΣ
22 Nov 2023 / 12:08

Η δράση της τοποθέτησης των κομποστοποιητών στις σχολικές δομές του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας γίνεται σε συνεργασία της Αντιδημαρχίας Κυκλικής Οικονομίας με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Πέτρο Αγγελόπουλο, την Α΄θμια και Β΄θμια Διεύθυνση εκπαίδευσης Κέρκυρας και φυσικά με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, η τοποθέτηση κομποστοποιητών, η ενημέρωση του τρόπου χρήσης τους στα μέλη του διδακτικού προσωπικού και η βιωματική δράση στους μαθητές στις ακόλουθες σχολικές μονάδες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.

✔-Νηπιαγωγείο Καββαδάδων (Α.Α. 499)

✔-Παιδικό Σταθμό Σφακερών (A.A. 497 & 498)

✔-2ο Ειδικό Σχολείο στους Βελονάδες. ( A.A. 500)

Η δράση περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

α) Τοποθέτηση του κομποστοποιητή σε σημείο που επιλέγει ο διευθυντής ή η προϊσταμένη της σχολικής μονάδας σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

β) Ενημέρωση των μελών του διδακτικού προσωπικού σχετικά με την ορθή χρήση του κομποστοποιητή μέσω του ειδικού φυλλαδίου.

γ) Βιωματική δράση με τους μαθητές που περιλαμβάνει την κατανάλωση φρούτων και την εναπόθεση των υπολειμμάτων τους από τα ίδια τα παιδιά στον κομποστοποιητή.

Η δράση της τοποθέτησης των κομποστοποιητών στις σχολικές δομές του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας γίνεται σε συνεργασία της Αντιδημαρχίας Κυκλικής Οικονομίας με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Πέτρο Αγγελόπουλο, την Α'θμια και Β'θμια Διεύθυνση εκπαίδευσης Κέρκυρας και φυσικά με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Θερμές ευχαριστίες για την θερμότατη υποδοχή και άψογη συνεργασία:

- Στην Προϊσταμένη Παιδικού Σταθμού Σφακερών κ. Ελένη Τρούσα και όλες τις κυρίες μέλη του προσωπικού.

- Στην Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Καββαδάδων κ. Ευμορφία Μόκκα και τις κυρίες μέλη του διδακτικού προσωπικού.

- Στον Διευθυντή του 2ου Ειδικού Σχολείου κ. Χρήστο Κασιώτη και τα μέλη του διδακτικού προσωπικού.

Η δράση της τοποθέτησης των κομποστοποιητών στα σχολεία έχει διπλό όφελος για τους εμπλεκόμενους, δασκάλους και μαθητές, καθώς εκτός από την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης μέσω της ορθολογικής διαχείρισης αποβλήτων, προκύπτει και η προώθηση της υγιεινής διατροφής καθώς έχει ήδη παρατηρηθεί αύξηση στην κατανάλωση φρούτων από τους μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων τους έτσι ώστε να εναποθέτουν τα υπολείμματά τους στο "μαγικό κουτί" που μετατρέπει τα φλούδια σε πολύτιμο εδαφοβελτιωτικό.

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΟΚΚΑΛΗ